bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

20 квітня 2024 року о 15:00 День довкілля разом у ТРЦ Lavina Mall – приєднуйся!
08.04.2024

Відзнач Всеукраїнський день Довкілля разом з найбільшим екорухом країни Let`s do it Ukraine і ТРЦ Lavina Mall. Роби цифрове прибирання та отримуй подарунки!

Під час заходу відбудеться майстер-клас із Digital Cleanup, який проведе телеведучий В’ячеслав Соломка та тренінг “Відповідальне споживання та зменшення мого негативного впливу на довкілля” від активістів найбільшого екоруху країни.

Найактивніші учасники отримають подарунки, звісно екологічні. 

Обов’язково зареєструйте свій результат за посиланням https://forms.gle/F8hVLBiaFm5DwDnJ7, отримай онлайн сертифікат та свій екоподарунок в ТРЦ Лавина, 20 квітня з 15:00 до 18:00. Вхід на активності вільний!

Цифрове прибирання – це сучасний та безпечний онлайн формат прибирання, до якого може долучитися кожен. Як і матеріальні забруднювачі, цифрові програми та файли також створюють відходи – а саме невикористані, застарілі та непотрібні програми, файли та навіть вебсторінки. Більшість людей звикли вважати, що цифровий світ відокремлений від фізичного і не має на нього реального впливу. Надсилання електронного листа, фотографування, потокове відео, створення файлів, резервне копіювання – кожна цифрова дія споживає енергію і створює CO2, що сприяє потеплінню клімату. Щороку створюються трильйони фотографій і відео, і більшість з них будуть забуті. Хоча може здатися, що ці окремі дії мають незначний вплив, у сукупності їхній вплив є величезним.

Користуйтесь підказками, в нагоді стане спеціальний чек-лист з цифрового прибирання. Зберігайте інструкцію та ставте біля виконаних пунктів «✓».

Видаляючи всі непотрібні файли, програми, фотографії та відео, ми не лише заощаджуємо величезну кількість CO2, але й продовжуємо термін служби наших гаджетів, оскільки на виробництво обладнання припадає 78% вуглецевого сліду. Організований цифровий робочий простір має позитивний психологічний ефект, оскільки охайне робоче місце сприяє підвищенню концентрації уваги. Прибирання також може сприяти натхненню та поверненню забутих ідей.

Об’єм цифрових даних щороку росте, станом на зараз він становить понад 120 зетабайтів (причому 1 зетабайт становить  1 мільярд  гігабайтів). Закликаємо учасників долучатися та разом зменшувати цифровий слід, щоб ваше користування digital середовищем було екологічним та безпечним.

ЦІКАВІ ФАКТИ

  • Google щодня використовує 15 616 МВт-год енергії – це більше, ніж виробляє дамба Гувера, яка може забезпечити живлення 1 млн жителів на день. А за рахунок енергії, яку ви використовуєте для потокового відео (у середньому 2 години на день), ви можете проїхати до 3000 км за допомогою електричного скутера на рік.
  • 1,6 мільярда дерев потрібно висадити, щоб компенсувати забруднення, спричинене спамом в електронній пошті
  • Вуглецевий слід Інтернету та допоміжних систем становить близько 4% глобальних викидів парникових газів, що дорівнює кількості, яку виробляє світова авіаційна галузь. Інтернет та допоміжні системи виробляють понад 1 мільярд тонн CO2 щороку. При цьому 90% створених даних є відходами – це дані, до яких ніколи не буде доступу після їх створення.
  • Для зберігання та обміну даними потрібно в 3 рази більше енергії, ніж виробляють усі сонячні батареї світу.
  • Щороку надсилається близько 300 мільярдів електронних листів. Основну частину з них складають спам-повідомлення. Кожен електронний лист виділяє 0,3 грама CO2, звичайний – 4 грами, а з вкладенням – 50 грамів.
  • Майнінг біткоїнів споживає більше енергії, ніж вся Нова Зеландія.
  • Перегляд відео займає найбільшу частку інтернет-трафіку – 60% – і викидає 300 млн тонн CO2 на рік, що становить близько 1% світових викидів.
  • 2 години потокового відео – це те саме, що їзда на електровелосипеді на 8 км.
  • Щоб нейтралізувати вуглецевий слід смартфона, потрібно 232 роки.

Бери свій телефон, планшет, комп’ютер 20 квітня у ТРЦ Lavina Mall та зменшуй власний цифровий слід разом з нами!

Розрахунок ведеться за такою формулою: 

(Гб цифрового сміття видалено)/2 = заощаджено кВт-год енергії на рік

(Гб цифрового сміття видалено)/4 = заощаджено кг СО2 викидів

___________________________________________________________________________

20.03.2024

15:00  – 18:00 

Київ

ТРЦ Lavina Mall

Вхід вільний

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.