bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Енергозбереження з доставкою додому!
15.03.2011

Територіальні громади України на сьогоднішній день витрачають на енергоносії від 20% і більше місцевих бюджетів, це обумовлено відсутністю місцевої енергетичної політики. Енергозбереження має важливий соціальний фактор при прийняті тарифів на послуги. Необхідність введення саме європейських стандартів енергозбереження, враховуючи схему ціна-якість-дохід, дасть поштовх до пошуку нових систем управління муніципального господарства з впровадження нових технологій енергозбереження.

Пошук ефективної системи управління муніципальним господарством за участю громади, має бути важливим питанням муніципальної політики, щодо використання енерго та ресурсо зберігаючих технологій, наданням якісних послуг.

Однак з боку держави, ще не приділяється достатньо уваги питанню енергозбереження:

  • відсутня Державна програма реформування ЖКГ у напрямку енергозбереження;
  • не сформована єдина база даних, як стосовно енергозберігаючих матеріалів та обладнання рекомендованих при проведенні будівництва житла та поточних та капітальних ремонтів.

При цьому чинне законодавство України тільки позначило схему управління енергозбереженням для органів місцевого самоврядування (ОМС). Суть цієї схеми: енергоаудит + енергоменеджмент = скорочення витрат паливно-енергетичних ресурсів + комфортні умови для людей.

Схема управління енергоресурсами для ОМС не розроблена в чинному законодавстві України, та відповідні реальні заходи щодо оптимізації управління енергоресурсами з метою скорочення їхнього споживання в бюджетній сфері відсутні в регіональних програмах, пов’язаних з енергозбереженням.

Тому, є велика необхідність у розробці моделі місцевої енергозберігаючої політики в бюджетній сфері для територіальної громади.

Створення такої моделі забезпечить:

  1. практичний розвиток схеми управління енергозбереженням на рівні міста та територіальної громади;
  2. визначить проблеми, які необхідно вирішити на законодавчому рівні для оптимального управління системи енергозбереження муніципальних структур;
  3. надасть додаткового стимулу для розвитку самосвідомості територіальним громадам.

Саме на вирішення цих питань БФ «Місцева ініциатива» в рамках проекту «Місцева енергозберігаюча політика територіальної громади» за підтримки МФ «Відродження», проводить всеукраїнську робочу зустріч «Місцева енергозберігаюча політика територіальної громади», яка пройде 17-18 березня 2011р. в м. Одесі.

Результатом робочої зустрічі має стати розроблена Концепція муніципального енергозбереження територіальної громади, яка буде спрямована на розвиток схеми управління енергозбереженням на рівні міста та територіальної громади, визначить оптимальний рівень управління системи енергозбереження муніципальних структур, що дасть можливість отримати постійну правову, організаційну, методичну, інформаційну та практичну допомогу, по питанням впровадження, контролю енергозбереження на рівні міста за участю територіальної громади.

Реалізація цього проекту надасть неупереджену інформацію по питанню впровадження, застосування інноваційних технологій в питані енергозбереження. Одночасно проект зможе надати можливість познайомитися, як з кращими так і з негативними прикладами в цих питаннях на досвіді різних міст, що допоможе отримати та систематизувати цей досвід.

Додаткову інформацію можливо отримати за телефонами, вказаними в контактах.

Контакти

  • Звеліндовський Юрій
  • БФ “Місцева ініціатива”
  • [email protected]
  • (048) 794 26 46
  • (094) 950 56 46

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.