bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Ательє мрій»: в «Українському домі» відкриється виставка про стійкість дітей під час війни
21.02.2024

Виставка про мрії та креативність українських дітей під час війни, організована Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), відкриється 22 лютого у Києві в Національному центрі «Український Дім». Діти з усієї України покажуть силу та стійкість через творчість.

На виставці представлені спільні експонати дітей та відомих митців і мисткинь – Маші Реви, Ксенії Білик, Юрія Болса, Антона Логова, – яких об’єднала в спільний простір кураторка та засновниця ГО «Порт Культури» Катя Тейлор. Велика виставкова зала присвячена мистецьким роботам, що створювались з лютого 2022 року дітьми та молоддю з понад 50 громад України в межах креативних програм від ГО «Культурна платформа Закарпаття» та ЮНІСЕФ. Артоб’єкти представлені в жанрах: музика, сучасне мистецтво, дизайн, саунд-дизайн, режисура, блогінг.

«Кожна дитина має право на щасливе мирне дитинство, – каже Мунір Мамедзаде, голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. – Але українські діти та підлітки  продовжують переживати досвід війни, і, на жаль, ця екстремальна та травматична ситуація стала складовою їхнього повсякденного життя. Попри всі потрясіння та втрати, українські діти демонструють неймовірну силу. Вони малюють, танцюють, співають, усміхаються, святкують дні народження та несуть світло й віру в краще майбутнє. Як квіти, що пробиваються крізь асфальт до сонця, українські діти після безсонних ночей продовжують розвиватися, творять, мріють та діють». 

На два тижні «Український дім» стане простором, де відвідувачі зможуть дивитися на мистецтво, створене іншими дітьми, взаємодіяти з ним, ставши безпосередніми його учасниками. Юні відвідувачі та відвідувачки можуть спробувати себе у творчості на безоплатних майстеркласах, воркшопах та інтерактивних сесіях. Менторами в програмі будуть хореограф Анатолій Сачівко, дизайнер Данило Шуліпа, інді-поп гурт ТОНКА та інші митці в межах креативної програми від ГО «Культурна платформа Закарпаття». 

«Традиційно мистецтво було доменом художників, чиї твори рефлексували над соціальними змінами. Проте за останніх два роки проявилась нова динаміка – голоси дітей та їхня творчість набули особливого значення. Події нині пропонують унікальну можливість для зустрічі цих двох паралельних дійсностей – мистецького середовища і дітей війни. Вони не конкурують за увагу чи значущість, але разом створюють багатогранний діалог, який ми досліджуємо в цьому проєкті», – розповідає про виставку кураторка Катя Тейлор. 

 

Виставка працюватиме з 22 лютого до 3 березня щодня з 11:00 до 19:00 (крім понеділків). Вхід вільний. 

Розклад та реєстрація на події для дітей та молоді: Ательє Мрій - Spilno Camp (cultpz.org)

Адреса: Національний центр «Український дім», м. Київ, вул. Хрещатик, 2. 

 

Організатори виставки: Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за участі ГО «Порт Культури», громадського об’єднання «Культурна Платформа Закарпаття».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.