bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадський Бюджет 2.0: результати пілотного масштабування в умовах воєнного стану
05.02.2024

Звичайний механізм громадського бюджету (ГБ 1.0) передбачає надання мешканцям голосу у прийнятті рішень по факту їх відношення до громади (реєстрація за місцем проживання, або работа і т.п. в залежності від умов Положення про ГБ). Міграція людей та значна кількість ВПО внаслідок війни стали першим викликом для цього принципу, а збіднення громад та перерозподіл бюджетів (з місцевого до державного) вимагають громади шукати більш ефективні способи використання наявних ресурсів. 

ГБ 2.0 поєднав учасницький підхід із найбільш потужним трендом після вторгнення - підтримка громадянами спротиву. За результатами тестування в Рудківській громаді ГБ 2.0 продемонстрував збільшення користі для громади в 4,5 разів у порівнянні із звичайним ГБ 1.0. Після успішного пілотування в громадах Львівської та Волинської областей зараз відбувається пілотне масштабування ГБ 2.0 в громадах Одеської та Житомирської областей. Під час веб-конференції 07.02.24 о 14:00 учасники дізнаються більше про оновлений метод перерозподілу влади прийняття рішень в ГБ 2.0, а також про результати першого етапу пілотного масштабування. 

До участі запрошуються представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій та бізнесу.

Якщо ви бажаєте взяти участь, будь ласка, заповніть цю онлайн форму. Усім відібраним учасникам буде надіслано на контактний емейл посилання на онлайн зустріч в Зум. Відбір учасників здійснює організатор заходу - фонд “Молода громада” на підставі заповнених форм.

 

 

Коментарі

Інна Старчікова   172 дні тому   #  

Оновлення від організатора: початок конференції перенесено на 14.30

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.