bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

“Вітер століть”: подих української поезії в рок-музиці
28.11.2008

З 8 по 17 грудня 2008 року триватиме мистецька акція “Вітер століть”, що охопить сім міст України – Кіровоград, Кривий Ріг, Херсон, Одеса, Суми, Харків і Дніпропетровськ.

“Вітер століть” – це знайомство українського студентства з кращими зразками українського поетичного слова через близьку та зрозумілу їй рок-музику.

Мистецька акція “Вітер століть”, ініціатором якої є рок-гурт “ТЕЛЬНЮК: Сестри”, покликана познайомити українську молодь та студентство семи міст України із класичною українською поезією у новому музичному вияві, цим самим довести її актуальність та сучасність для українського суспільства, зокрема молодіжної аудиторії.

В українській літературі впродовж багатьох віків її формування, в умовах навіть суцільної темряви і, здавалося б, абсолютної неможливості розвитку, найвищим досягненням була, є і буде Поезія. Відтак недивно, що українську націю називають “нацією філософів та поетів”. Адже саме вони, поети, спонукали українство до боротьби не тільки політичної, а й до духовної – за самих себе, до самоусвідомлення себе як нації. Імена Тараса Шевченка, Лесі Українки, Павла Тичини, Богдана-Ігоря Антонича, Євгена Маланюка, Василя Стуса – витворили нас і заявили на весь Світ, що ми є, – запропонувавши йому, Світові, власну неповторну систему образів та переживань.

Чи варто переконувати, наскільки сьогодні потрібне справжнє поетичне слово молодому поколінню, яке формується і від якого залежатиме доля нашої країни? В умовах не надто високого рівня сучасної музики, на жаль, усю модель поетичного слова спотворено і фактично знищено. Тому звернення до високих і найкращих зразків української поезії є необхідним. А музична стилістика класичного року є саме тією формою, що повинна стати близькою та зрозумілою сучасній молодій людині.

Цьогорічна мистецька акція “Вітер століть” має стати об’єднавчим стрижнем для формування високоінтелектуального молодого українського суспільства.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.