bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Документальна вистава «Паралелі перетинаються на Святій землі» від ВІ «Активна Громада»
10.01.2024

Документальний театр виводить на сцену питання, які турбують суспільство. Завдяки таким виставам можна порушити актуальні теми, доторкнутися до найболючіших точок суспільства.

Паралелі перетинаються на Святій землі. Дві ріки наших доль, українського і єврейського народу, століттями течуть паралельно, іноді звиваючись в складних поворотах історії, іноді зливаючись на просторах політичних рівнин, і інколи пінячись на їхніх порогах.

Сьогодні русла цих рік дуже схожі. Війна в Україні йде 10 років. Ізраїль воює відтоді, відколи був створений. Сирени, вибухи, тортури, смерті… Біль втрат, який не вщухає. Дві ріки сліз течуть паралельно.

У виставі «Паралелі перетинаються на Святій землі» застосовані інструменти документального театру - «вербатім» та свідоцька розповідь, мистецьки перероблена в постдокументальному форматі.

На початку війни українське общєство так солідувалося, я думав: “Вау, це єднання нації відбувається, українці нарешті люблять один одного”. Я дуже вірю що в нас всіх, українців, з’явиться така любов до кожного. Насамперед - любов, а потім вже всі інші питання й претензії”.

Я хочу, щоб цей меседж почули: треба консолідуватись, як українці. Хто з Україною в серці, а інших нам не треба. Війна йде по всім фронтам, не тільки в Ізраїлі, не тільки в Україні”.

Є стереотипне уявлення, що театр починається з вішака. Є і нове бачення, що театр починається з туалету. Ця вистава почнеться і закінчиться зовсім в іншому місці. Втім і в туалет, і в буфет ми обов’язково зазирнемо. Заодно переконаємось, чи вистрелить ружжо, яке століттями висить на задньому плані”. 

Дата: 12 січня 2024 року

Час проведення за українським часом: 16:00

Місце: онлайн-платформа ZOOM.

Зареєструватися можна тут.

Переглянути анонс на сайті “Активної Громади” можна тут.

 

З додатковими питаннями звертайтесь за телефоном:

+380961724018,

Інна Душка, організаторка заходів Інституту “Республіка”

Слава Україні! Разом — ми сильні!

 

Примітка. Місія «Активної Громади»: досягнути добробуту через демократичний розвиток громад України. Мета на 2025 рік: активізувати та залучити щонайменше 1% громадян до участі у прийнятті рішень та просуванні реформ в Україні на системній основі для добробуту в громадах України. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту «Республіка».

Контакти

  • сайт “Активної Громади”: https://ag.com.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.