bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

2 мільйони гривень для бібліотек Рівненщини
24.02.2011

23 лютого 2011 року у Рівненській державній обласній бібліотеці відбулася прес-конференція, присвячена офіційному оголошенню переможців другого раунду конкурсу "Організація нових бібліотечних послуг".

Серед переможців конкурсу 13 централізованих бібліотечних систем Рівненської області. Цей показник є найвищим по Україні. Фіналістами стали Березнівська, Володимирецька, Демидівська, Дубенська, Дубровицька, Зарічненська, Корецька, Костопільська, Острозька, Радивилівська, Рівненська, Рокитнівська, Рівненська міська централізовані бібліотечні системи.

Завдяки проекту переможці – 59 публічних бібліотек області в другому півріччі цього року кожна районна бібліотека отримають комп’ютерне обладнання: 15 ПК з програмним забезпеченням, відеокамерами та навушниками з мікрофонами, а також проектором, сканером і принтером, вартістю 1 млн. 950 тис. грн.

Фахівці цих бібліотек пройдуть навчання у галузі новітніх технологій і бібліотечних інновацій на базі регіонального тренінгового центру обласної державної бібліотеки. Реалізація проекту забезпечить місцевим громадам вільний доступ до Інтернету, розширить можливості для реалізації освітніх, виробничих, професійних, творчих, дозвіллєвих потреб. Сільські жителі області на рівні з мешканцями міст-мільйонників матимуть необмежений доступ до інформації мережі Інтернет. Необхідною передумовою проекту стали зобов’язання місцевих органів влади щодо підтримки бібліотек, забезпечення належних умов функціонування.

Завдяки Програмі «Бібліоміст» у 2010 році поліпшили умови обслуговування користувачів 10 публічних бібліотек Сарненського та Млинівського районів – переможців першого раунду аналогічного конкурсу. Бібліоміст, надаючи доступ до світової інформації в публічних бібліотеках, допомагає місцевим громадам у побудові демократичного суспільства, вирішенню власних життєвих проблем, сприяє формуванню у суспільстві, розуміння ключової ролі бібліотек і необхідності їх підтримки.

Довідково

«Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури і туризму України, Української бібліотечної асоціації. На підтримку програми в Україні Фундація Білла і Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 млн. доларів США. 

За додатковою інформацією звертатися до Шинковської Ірини, відділ маркетингу і наукової роботи Рівненська державна обласна бібліотека тел. (0362) 22-21-21

Контакти

  • Шинковська Ірина
  • (0362) 22-21-21

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.