bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У громадах півдня Одеської області відбудеться обговорення актуальних безпекових та правових потреб
07.12.2023

Громадський центр правосуддя в м. Татарбунари спільно з місцевою владою проведе в Татарбунарській, Саратській та Ренійській громадах Одеської області обговорення безпекових та правових потреб в умовах війни та воєнного стану. Основою дискусії стануть підготовлені експертні звіти оцінки потреб у кожній громаді, які описують основні виклики в безпековій та правовій сфері протягом 2023 року та відповідну діяльність з боку державних та недержавних суб’єктів. Круглі столи відбудуться 12 грудня – в місті Татарбунари, 13 грудня - в селищі Сарата та 14 грудня - в місті Рені, - інформує пресслужба Одеської обласної організації ВГО “Комітет виборців України”.

 

Основна мета обговорень - привернути увагу до виявлених проблем в громадах в умовах війни та воєнного стану, напрацювати спільне бачення та скоординувати спільну діяльність щодо ефективного реагування на безпекові та правові виклики. До обговорень долучаться представники місцевих рад та їх структурних підрозділів, депутатський корпус, працівники органів поліції, суду та пробації, рятувальники, фахівці системи безоплатної правової допомоги, адвокати, волонтери та громадські активісти.

Для обговорення вибрано три основні теми:

1) актуальні безпекові загрози в громаді та співпраця правоохоронних органів із громадою щодо надання підтримки системі громадської безпеки та правопорядку;

2) стан доступу до правосуддя, правової та психосоціальної допомоги для жителів громад загалом, а також для вразливих груп населення;

3) вплив діяльності Громадського центру правосуддя на підвищення громадської безпеки та посилення правової спроможності цільових громад.

Представники Громадського центру правосуддя в м. Татарбунари на початку обговорення представлять результати експертної оцінки безпекових та правових викликів в громадах, а також презентують «дорожні мапи» для ВПО щодо працевлаштування та доступу до житла.

Круглий стіл «Безпекові та правові виклики Татарбунарської громади протягом 2023 року» відбудеться 12 грудня 2023 року, з 12:00 до 14:00, в приміщенні медіацентру Татарбунарської бібліотеки (м. Татарбунари, вул. Горького, 4).

Круглий стіл «Безпекові та правові виклики Саратської громади протягом 2023 року» відбудеться 13 грудня 2023 року, з 12:00 до 14:00, в приміщенні Саратської публічної бібліотеки (с. Сарата, вул. Соборна, 18).

Круглий стіл «Безпекові та правові виклики Ренійської громади протягом 2023 року» відбудеться 14 грудня 2023 року, з 12:00 до 14:00, в приміщенні Ренійської міської публічної бібліотеки (м. Рені, парк Перемоги).

За додатковою інформацією щодо заходів звертайтеся до Громадського центру правосуддя в м. Татарбунари: контактна особа - Леонід Семененко, (067)208-11-22, [email protected]

Обговорення організовані Громадським центром правосуддя в м. Татарбунари спільно з представниками місцевих органів влади в громадах. Громадський центр правосуддя працює як мультифунціональний хаб, який впроваджує людиноорієнтований підхід на місцевому рівні та допомагає громадам впоратись з правовими, безпековими та гуманітарними викликами, пов’язаними з військовою агресією рф проти України.

Ці заходи стали можливими за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Справедливість для всіх».

photo_2023-12-07_16-20-43

image_07-12-2023_[1701952789]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.