bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Івано-Франківщині стартує ювілейний 20 Мандрівний фестиваль Docudays UA
24.11.2023

29 листопада на Прикарпатті стартує ювілейний 20 Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Впродовж трьох тижнів жителям області показуватимуть документалістику про Україну та світ, а також проведуть декілька правопросвітницьких заходів. 

Регіональними партнерами, які організовують фестиваль є Івано-Франківська обласна організація “Молода Просвіта” і громадська організація “СТАН”.

Розпочинаємо Мандрівний в Івано-Франківську стрічкою “Нескорений Херсон”, присвячуючи показ до річниці звільнення міста. З цієї нагоди до нас завітає команда фільму, щоб розповісти, як вони в окупації попри ризик життю фіксували важливі події захопленого обласного центру. Далі фестиваль також мандруватиме у села та інші міста Прикарпаття. Це вже певна традиція, коли ми переносимо масштабні заходи у менші громади області”, – зазначила регіональна координаторка фестивалю від “Молодої Просвіти” Тетяна Пігурська.

Центральна тема 20 Docudays UA — «Образ майбутнього» — це те, що нам варто уявляти і починати втілювати вже зараз. Це розмова про справедливість — невідворотне покарання винних у воєнних злочинах, документування свідчень їхніх жертв і руйнувань. Про те, як давати раду травмам, зберегти та донести до наступних поколінь пам’ять про загиблих на цій війні рідних і друзів. Про те, як по-справжньому модернізувати наші міста, містечка та села, зробити їх красивими й зручними, сучасними, доступними, орієнтованими на пішоходів — старих і малих, і покалічених війною. Зокрема про це будемо говорити з бійцями, які зараз лікуються у лікарні Івано-Франківська. 

Фестиваль цього року охопить 11 громад Прикарпаття: Івано-Франківську, Калуську, Рожнятівську, Долинську, Богородчанську, Бурштинську, Косівську, Надвірнянську, Ворохтянську, Коломийську та Рогатинську.

Загалом, з програми титульного фестивалю Docudays UA, який відбувся у червні в Києві, для Мандрівного на Івано-Франківщині відібрали 11 фільмів із України, Польщі, Німеччини, Франції, Великої Британії, Канади, Швейцарії та інших країн. Усі стрічки міжнародного авторства мають спільне коріння з нашим теперішнім контекстом. 

Розклад найближчих показів, які можна відвідати в Івано-Франківську:

  • • 29 листопада – “Нескорений Херсон” у Херсонському хабі (вул. Січових стрільців, 13, поверх 4)
  • • 1 грудня – “Три жінки” у просторі дружньому до жінок та дітей “Вільна” (Південний Бульвар, 21)
  • • 2 грудня – “В Україні” у Підземному переході Ваґабундо (вул. Пилипа Орлика, 7)
  • • 4 грудня – “Гості з Харкова” у громадському просторі “Молода Просвіта” (вул. Січових стрільців, 25, поверх 2)

Ознайомитися детальніше з повною програмою фестивалю можна буде на офіційній сторінці Мандрівного  Docudays UA на Прикарпатті. Інформація про фільми доступна на сайті Мандрівного https://travelling.docudays.ua/films/

20 Мандрівний Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні, Посольства Швейцарії в Україні, Посольства США в Україні. Думки, висновки чи рекомендації не обов’язково відображають погляди урядів, благодійних організацій чи компаній цих країн. Відповідальність за зміст публікації несуть винятково його автор(к)и.

«Докудейз» — це неприбуткова громадська організація, що реалізує культурні та просвітницькі проєкти на перетині кіно та прав людини в Україні та за кордоном. Серед них: Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA та Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, Мережа кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA DOCU/CLUB, правозахисна програма RIGHTS NOW!, онлайн-кінотеатр DOCUSPACE, платформа розвитку української кіноіндустрії DOCU/ПРО й майстерня документалістики DOCU/КЛАС, а також Міждисциплінарна мистецька програма Docudays UA DOCU/СИНТЕЗ й «Архів війни», започаткований спільно з ініціативою INFOSCOPE.

Контакти

  • Молода Просвіта у фейсбук https://www.facebook.com/molodaprosvita.if

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.