bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

До 10 річниці Революції Гідності. Показ та обговорення фільму «Крим SOS»
20.11.2023

У четвер, 23 листопада, о 18.00 команда Мережі кіноклубів документального кіно DOCU/CLUB та Музей Майдану запрошують на перегляд та обговорення документального фільму “Крим SOS режисера Сергія Лисенка.

КримSOS – це громадська ініціатива, створена для висвітлення подій, які відбуваються в Криму у зв’язку з його незаконною анексією росією. 27 лютого 2014 року, уперший день російської окупації півострова, активісти Таміла Ташева, Севгіль Мусаєва та Алім Алієв створили сторінку Крим SOS у фейсбуці, щоб надавати оперативну та перевірену інформацію про ситуацію в Криму. Згодом організація почала займатися наданням допомоги внутрішньо переміщеним особам із Криму і Сходу України.

Фільм “Крим SOS” входить до альманаху “Енциклопедія Майдану”, який розповідає про ініціативи, що виникли під час Революції Гідності, та про їхню діяльність після початку російсько-української війни.

Режисер Сергій Лисенко зафіксував на камеру перші місяці роботи громадських активістів. Загалом за час своєї діяльності КримSOS надала підтримку сотням тисяч громадян із Криму і Сходу України.

Про ситуацію в окупованому Криму зараз, про репресивну політику загарбників щодо кримчан, про підтримання зв’язків півострова з материковою Україною йтиметься під час обговорення фільму. Участь в обговоренні візьмуть співзасновник “Крим SOS”, заступник генерального директора Українського інституту Алім Алієв, юристка і правозахиниця “Крим SOSАнна Рассамахіна та режисер фільму, військовослужбовець ЗСУ Сергій Лисенко.

Зустріч відбудеться 23 листопада о 18.00 в Національному центрі “Український Дім” за адресою: Хрещатик, 2.

Вхід вільний. Реєстрація за покликанням: https://forms.gle/AwTE3rLHfdaaiH8y6

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.