bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн-перегляд документальної вистави «Що далі?»
08.11.2023

Що таке документальна вистава?

Документальний театр виводить на сцену питання, які турбують суспільство. Сьогодні документальний театр знаходиться на межі мистецтва та соціальних проєктів. Завдяки таким виставам можна порушити актуальні теми, доторкнутися до найболючіших точок суспільства. 

Документальний театр має ряд особливостей, які відрізняють його від традиційного театру:

- тема вистави стосується кожного громадянина;

- для документального театру характерні дискусії після завершення вистави.

Збройна агресія росії проти України залишає за собою лише багато трагічних наслідків та страждань для українського народу та має глибокий вплив на життя та багатьох людей. Документальний театр є одним з інструментів висвітлення цієї жахливої реальності та привертання уваги до них. 

Коли ти за кордоном майже два роки, то приходить час думати над тим, що робити далі. Залишатися тут чи їхати додому? Історії українок у Великій Британії - це історії великого розчарування й туги за рідним домом. На питання “що далі?” ці жінки відповідають одразу, не задумуючись. Вони для себе вирішили, що поїдуть. Одні додому, а інші далі, світами…

’Ми тут на гастролях’’, - почув я від Світлани. - Прийде час й ми повернемося”.

’Я б в житті тут не залишилася. Досить з мене, даю собі 2 місяці й повертаюся. Я хочу жити, а не існувати. Знаю, що вдома війна, але там - життя, а тут я просто існую’’, - такі слова почув від іншої Світлани.

Коли власниця готелю дізналася, що у мене в Україні був свій готель, а тепер я прийшла влаштовуватися прибиральницею до неї, то вона не полінувалася й провела мене по всіх поверхах. Показувала працівникам, що у мене був готель в Україні, а тепер я прибиратиму разом з ними. Це було принизливо”, - ділиться своєю історією пані, котра вирішила не називати свого імені.

Мабуть, в кожній українській родині хоча б раз поставало питання “а може поїдемо шукати кращої долі за кордоном?”. Чи виправдала Велика Британія великі сподівання наших людей дізнаємося 15 жовтня.

Дата: 15 листопада

Час проведення за українським часом: 19:00

Час проведення за часом Великобританії: 17:00

Місце: онлайн-платформа ZOOM.

Зареєструватися можна тут.

Переглянути анонс на нашому сайті “Активної Громади” можна за посиланням. 

 

З додатковими питаннями звертайтесь за телефоном:

+380961724018,

Інна Душка, організаторка заходів Інституту “Республіка”

Слава Україні! Разом — ми сильні!

 

Примітка. Місія «Активної Громади»: досягнути добробуту через демократичний розвиток громад України. Мета на 2025 рік: активізувати та залучити щонайменше 1% громадян до участі у прийнятті рішень та просуванні реформ в Україні на системній основі для добробуту в громадах України. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту «Республіка».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.