bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розмова з режисером Романом Бондарчуком про документальне кіно, його героїв та глядачів
25.10.2023

У четвер, 26 жовтня, о 15.00 команда Мережі кіноклубів документального кіно DOCU/CLUB запрошує на онлайн-зустріч з  Романом Бондарчукомрежисером, лауреатом Шевченківської премії, арт-директором Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA

Роман Бондарчук відомий як автор багатьох  документальних та ігрових фільмів, які отримали численні нагороди на національних та міжнародних кінофестивалях.Деякі з його фільмів увійшли у фільмотеку Мережі DOCU/CLUB, тож глядачі кіноклубів Docudays UA по всій Україні мають можливість дивитися й обговорювати їх на своїх зустрічах. 

Фільм “Євромайдан. Чорновий монтаж”, знятий у 2014 році, став першим повнометражним документальним фільмом про події Революції Гідності. Надалі вже як продюсер Роман працював над розвитком цієї теми у альманаху короткометражних фільмів “Енциклопедія Майдану”.

Його фільм “Українські шерифи” 2015 року розповідає про двох жителів села Стара Збур’ївка на Херсонщині, які добровільно взяли на себе виконання функцій правоохоронних органів. Цей фільм був поданий на здобуття кінопремії “Оскар” від України. А історія героїв фільму надихнула мешканців багатьох громад запровадити у себе посади шерифів. 

Після початку повномасштабного вторгнення росії Роман Бондарчук став співініціатором “Архіву війни” - спільного проєкту ГО “Докудейз” та організації Infoscope. На цій платформі зібрані фото-, відео- та аудіоматеріали про війну в Україні. Команда “Архіву війни” під керівництвом Романа Бондарчука цього року вже зняла перший документальний фільм «Свідки» на основі свідчень очевидців про злочини окупантів на Київщині. 

Про перетворення “Архіву війни” на цифровий музей для істориків та митців; про документальне кіно, яке здатне започатковувати зміни в країні; про Херсон і Херсонщину, мешканці яких є головними героями більшості документальних та ігрових фільмів режисера, Роман Бондарчук розповідатиме під час онлайн-зустрічі зі своїми глядачами. 

 

Відкрите інтерв’ю з режисером Романом Бондарчуком відбудеться 26 жовтня о 15.00 

із трансляцією на фейсбук-сторінках Мережі DOCU/CLUB та медіаплатформи “Вгору”

 

Зареєструватися на подію можна за посиланням: http://surl.li/mmvdl  

Модеруватиме розмову журналістка, комунікаційна менеджерка Мережі DOCU/CLUB Ольга Бабчук. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.