bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Всеукраїнська конференція «Захист соціально вразливих груп: міжнародний та національний виміри»
18.10.2023

Запрошуємо вас взяти участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Захист соціально вразливих груп: міжнародний та національний виміри». Захід відбудеться 19 жовтня 2023 року з 11:00 до 13.30 год. в онлайн форматі на платформі Zoom.

Організатори конференції: Інститут держави і права імені В.М. Корецького Національної академії наук України та ГО «Інкубатор демократичних ініціатив».

З вітальними словами під час Конференції виступлять:

· Скрипнюк Олександр Васильович, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, директор Інституту держави і права імені В. М. Корецького НАН України, академік НАПрН України, віце-президент НАПрН України.

· Боярський Назарій Федорович, правозахисник та експерт у сфері освіти з прав людини, член тренерського пулу Ради Європи, незалежний експерт Східноєвропейської мережі громадянської освіти, куратор курсу підвищення кваліфікації для правників «Сила права: захист соціально вразливих груп населення».

· Оніщенко Наталія Миколаївна, заступник директора Інституту держави і права імені В. М. Корецького НАН України, доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, заслужений юрист України 

Під час конференції українські науковці презентують свої наукові роботи щодо правового захисту соціально вразливих груп населення та шляхів його покращення. У відвідувачів(-ок) конференції буде можливість поставити свої запитання авторам(-кам) доповідей. Приклади виступів:

· Протидія дискримінації жінок з вразливих соціальних груп (з ВІЛ-позитивним статусом)

· Протидія дискримінації суб’єктів з вразливих соціальних груп в реаліях воєнного стану

· Особливості міжнародно-правового захисту дітей під час російсько-української війни

· Обмежувальні заходи за КК України та кримінальне провадження на підставі угоди про примирення: чи дотримуються інтереси потерпілих?

· До питання про імплементацію міжнародних стандартів гендерної рівності у національну правову систему України: соціонормативний контекст

· Порушення конституційного права на працю як прояв дискримінації прав людини і громадянина за віковою ознакою

· Жінки в суспільстві: зростаюча вразливість і шляхи подолання

· Особливості пенсійного забезпечення громадян України, які проживають за кордоном

· Підходи до визначення вразливих груп

· Трудове право та соціальний захист безробітних у Нідерландах

· Вплив процесу євроінтеграції на реалізацію права на освіту в Україні

Як взяти участь?

До 19 жовтня заповніть коротку анкету: https://forms.gle/EHP2uvmMh5PcT9bg9 Після реєстрації ви отримаєте електронний лист з підтвердженням, що містить інформацію про вхід на платформу.

Участь у конференції безоплатна. Учасники(-ці) заходу отримають сертифікат про участь.

У разі виникнення питань звертайтесь, будь ласка, за електронною поштою [email protected] 

Всеукраїнська науково-практична конференція «Захист соціально вразливих груп: міжнародний та національний виміри» організована в межах проєкту «Сила права: вирішення правових проблем соціально вразливих груп», що реалізується ГО «Інкубатор демократичних ініціатив» у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги та Вищою школою адвокатури Національної асоціації адвокатів України.

Активність є складовою проєкту «Сприяння соціальній згуртованості в Україні / Пункт 7» за підтримки Американської асоціації юристів Ініціативи з верховенства права (ABA ROLI).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.