bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбір кандидатіав до Багатосторонньої групи ІПВГ
05.10.2023

На виконання Закону України «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях» та відповідно до наказу Міненерго від 27.07.2023 № 228 «Про затвердження Положення про багатосторонню групу з імплементації Ініціативи щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях», який зареєстрований в Мін’юсті 11.08.2023 за № 1376/40432, (Офіційний вісник України № 79 від 29.09.2023, ст.4529),  а також відповідно до  пункту 6 розділу ІІІ Положення про багатосторонню групу з імплементації Ініціативи щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях» (далі - Положення),   Міненерго інформує про проведення у період з 6  по  11  листопада зборів з формування оновленого складу багатосторонньої групи ІПВГ (далі – збори).

Інформація про дату, час і формат проведення зборів представників суб’єктів господарювання і  зборів представників громадських об’єднань  буде опублікована за 15 днів до  дати проведення зборів.

Відповідно до Положення,  Багатостороння групи  ІПВГ  формується у складі  15 осіб  – по п’ять представників від центральних органів виконавчої влади, від суб’єктів господарювання та від громадських організацій.

У зборах мають право брати участь представники суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях, розкриття інформації щодо яких є обов’язковим відповідно до Закону України «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях».

У зборах мають право брати участь представники громадських об’єднань, які зареєстровані в установленому законодавством порядку, до статутної діяльності яких віднесені питання представлення інтересів громадськості у сферах управління природними ресурсами, розкриття інформації про державні доходи від надрокористування та які є членами міжнародної асоціації ІПВГ.

Перелік документів, які подаються для участі у зборах.

1)  Заява із зазначенням особи делегата зборів та осіб двох кандидатів до складу Багатосторонньої групи. У цій заяві можна запропонувати кандидата на посаду голови зборів та/або секретаря зборів.

Суб’єкт господарювання, який здійснює діяльність у видобувних галузях, громадське об’єднання можуть запропонувати не більше одного представника для участі в зборах (делегат зборів) та не більше двох кандидатів різної статі до складу Багатосторонньої групи, з яких, за рішенням зборів, обирається один член Багатосторонньої групи з огляду на необхідність забезпечення гендерного балансу при формуванні складу Багатосторонньої групи;

 2) До заяви додаються:     
для громадських об’єднань - інформація в довільній формі, що підтверджує представлення інтересів громадськості у сферах управління природними ресурсами, розкриття інформації про державні доходи від надрокористування та які є членами міжнародної асоціації ІПВГ;

для суб’єктів господарювання - інформація в довільній формі, що підтверджує провадження господарської діяльності у видобувних галузях.

З Положенням можна ознайомитися на вебсайті Міненерго (розділ «Діяльність», папка «Ініціатива забезпечення прозорості видобувних галузей») або за посиланням  https://ips.ligazakon.net/document/RE40432?an=1  

Контактна особа - Лариса Микитко, державний експерт Директорату ресурсоефективних трансформацій , email: [email protected] 
 

Контакти

  • https://eiti.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.