bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Круглий стіл «Стратегічне партнерство України та ЄС у сировинній галузі: аналіз ризиків та переваг
10.09.2023

Потреба у критично важливих мінералах для сучасних технологій та виробництва новітніх енергетичних рішень створює складні завдання та ризики для глобальної спільноти. Саме тому було проведене дослідження з метою ініціалізації багатостороннього діалогу щодо забезпечення відповідального та прозорого видобутку критичних мінералів необхідних для забезпечення енергетичного переходу України та ЄС.

З метою обговорення бачення, очікувань та пересторог щодо перспектив активного нарощування видобутку критично важливих мінералів на території України  запрошуємо представників громадськості, членів Асоціацій видобувних підприємств, ЗМІ, органів влади та ОГС долучитися до круглого столу «Стратегічне партнерство України та ЄС у сировинній галузі: аналіз ризиків та переваг»

Захід відбудеться 13 вересня 2023 року з 15.00 до 16.30 в онлайн форматі.

Під час круглого столу ми обговоримо напрацювання дослідження, які виявилися ключовими для реалізації пріоритетів Робочої групи №3 “Довкілля, зміни клімату та енергетична безпека” на період до 2025 року. Особливий акцент буде зроблено на адвокації та моніторингу, включаючи такі питання, як:

  • •  Формування всеосяжного порядку денного реформ у сфері довкілля, клімату та енергетики в статусі України країни-кандидата на членство у ЄС  з врахуванням Європейського зеленого курсу.

  • •  Повноцінна участь України в Європейському зеленому курсі, перехід України на низьковуглецевий розвиток та участь в досягненні кліматичної нейтральності Європейського континенту.

  • •  Ризики, пов’язані із можливим перетворенням України на сировинний додаток до економіки ЄС.

  • •  Необхідність заміщення російської сировини та зменшення залежності ЄС від китайської сировини.

Для участі у заході, необхідно не пізніше ніж за 12 годин до початку заходу пройти онлайн реєстрацію 

Зареєстровані учасники отримають на вказану електронну пошту посилання для участі в тренінгу на платформі Microsoft Teams.

Захід проводить ГО “Нова Енергія” в рамках проєкту «Підтримка діяльності УНП ФГС СхП у 2021-2023 рр.», який реалізує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за фінансової підтримки Європейського Союзу. 

Додаткова інформація

Українська національна платформа Форуму громадянського суспільства Східного партнерства – це мережа з понад 140 громадських організацій України, що відстоює українські інтереси в рамках Східного партнерства. Платформа є частиною Форуму громадянського суспільства Східного партнерства (ФГС СхП).

Форум громадянського суспільства Східного партнерства - унікальна багаторівнева регіональна платформа громадянського суспільства, спрямована на просування європейської інтеграції, сприяння реформам та демократичним перетворенням у шести країнах Східного партнерства - Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні. Будучи громадським елементом СхП, ФГС СхП намагається посилити громадянське суспільство у регіоні, підвищити рівень плюралізму у публічному дискурсі та політиці шляхом сприяння демократії участі та фундаментальних свобод. ФГС СхП - це позапартійна доброчесна неурядова організація.

Контакти

  • https://nova-energiya.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.