bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відеорезиденція «Перехрестя століть: голосами тих, хто вижив» (Жовква)
21.08.2023

ГО “Асоціація Культурних Ініціатив” запрошує взяти участь у відео-резиденції “Перехрестя століть: голосами тих, хто вижив”. 

Упродовж тижня, із 28 серпня по 3 вересня, у Жовків на Львівщині за підтримки проекту “Мережа пам’яті” буде відбуватися відео-резиденція “Перехрестя століть: голосами тих, хто вижив”. Через дослідження матеріальної та нематеріальної єврейської спадщини містечка та за допомогою засобів мистецтва (фото, відео тощо) учасникі створять мистецькі відеороботи і зможуть презентувати їх громаді міста на фінальній зустрічі 10 вересня. 

На резидентів чекає навчальна програма: лекції, круглі столи, обговорення, екскурсії на тему єврейської культурної спадщини, Голокосту та війни в Україні. Також вони зможуть самостійно дослідити міське середовище та спільно створити у групах мистецькі відеороботи. 

Як стати учасником/учасницею проекту? 
Заповнити аплікаційну форму 

https://docs.google.com/forms/d/12riE_gwtQpD0lnYi_8yvWzqCcocW804EOZfgAXOjS1g/edit 

Дедлайн подачі заявок – 24 серпня 2023 р.

На основі отриманих заявок організатори оберуть 9 осіб та оголосять результати 25 серпня.

Критерії відбору:

  • оператори, режисери, художники, фотографи, у т.ч. із числа внутрішньо переміщених осіб, а також студенти відповідних спеціальностей;
  • готовність упродовж тижня навчатися у м. Жовква (Львівська обл.), досліджувати єврейську культурну спадщину, знайомитися з культурними, історичними особливостями міста, його традиціями, звичаями, досліджувати життя єврейської громади Жовкви часів Голокосту;
  • готовність поділитися досвідом пережитої війни – своїм чи своєї родини;
  • готовність створити з командою мистецьку роботу та презентувати її громаді на фінальній зустрічі.

Умови участі:

Організатори забезпечують комфортні умови для творчої діяльності та безкоштовну навчальну програму, а також покривають витрати на харчування та проживання (в садибах зеленого туризму).
Учасники самостійно покривають витрати на дорогу до/із Жовкви, особисті витрати.
Кожен з учасників отримає можливість проявити себе, збагатитися досвідом та налагодити контакти з однодумцями.

Про проект:

Ми обрали таку тему резиденції, бо будемо говорити про пережитий досвід війни 20 століття і порівнювати його із досвідом війни 21 століття. Будемо досліджувати події, вчинки людей, їхнє ставлення до того, що відбулося і відбувається у 20-21 століттях. Будемо розповідати про це голосами тих, хто вижив під час Голокосту, вижив сьогодні. Адже майже кожен із нас після повномасштабного вторгнення росії втратив когось близького. Голоси тих, кого ми втратили, можемо почути завдяки тим, хто вижив. До проєкту плануємо залучити ВПО, які не просто виїхати з рідного міста, бо страшно (зараз таких майже не залишилось). Та й страшно, мабуть, усім. А тих, хто може розповісти насправді цінну інформацію про сучасні події”, – розповіла Катерина Плечій, співорганізаторка резиденції та представниця Ініціативної групи м. Жовква проєкту “Мережа пам’яті”.

Контакти

  • https://www.facebook.com/aci.ukr/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.