bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкрито реєстрацію на Форум «Децентралізація 2023. Законодавчий порядок денний»
08.08.2023

Відкрито реєстрацію на Форум «Децентралізація 2023. Законодавчий порядок денний»

Організатори: ГО «ДЕСПРО» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Інформаційний партнер – портал «Децентралізація».

До участі у Форумі онлайн запрошуються представники органів місцевого самоврядування всіх рівнів. Для цього необхідно заповнити реєстраційну анкету. У переддень Форуму організатори надішлють на вказану в реєстрації електронну адресу лінк на платформу ZOOM.

Мета Форуму - згуртувати суб’єкти реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади для обговорення питань законодавчого порядку денного реформи децентралізації, спільного визначення потреб і подальших завдань реформи  у контексті широкомасштабного збройного вторгнення росії на територію України, та законодавчого підґрунтя для забезпечення цих потреб. На заході будуть презентовані результати досліджень (опитування громад, фокус-груп та глибинних інтерв’ю) щодо основних законодавчих ініціатив, прийняття яких у 2023 та 2024 роках забезпечить подальше зміцнення системи місцевого самоврядування.

Учасники Форуму обговорять:

  • законодавчі ініціативи, необхідні для відновлення громад, що постраждали внаслідок російської агресії;
  • актуальні завдання децентралізації, які формують законодавчий порядок денний реформи;
  • питання впливу воєнного стану на діяльність органів місцевого самоврядування та військових адміністрацій як державних кризових органів управління;
  • питання фінансової та економічної спроможності громад в умовах воєнного стану та післявоєнний період, створення умов для інтеграції ВПО та повернення додому українських громадян;
  • питання інтеграції місцевого самоврядування України у європейський простір.

Форум буде транслюватися наживо на Facebook-сторінках порталу «Децентралізація», ГО «ДЕСПРО, Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Зі змістом попереднього Форуму “Децентралізація 2023. Законодавчий порядок денний під час війни”, який відбувся 28 лютого 2023 року можна ознайомитись, прочитавши відповідну брошуру (Завантажити)

 

Захід організовує Громадська організація «ДЕСПРО» в рамках грантового проєкту «Законодавчий порядок денний. Форум з децентралізації в м.Києві», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.