bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Жива бібліотека» для людей правничих професій
01.08.2023

«Жива бібліотека» — це інтерактивний захід, що надає людський вимір ідеї розмаїття. Ми організовуємо «Живу бібліотеку» онлайн 9 серпня з 17.30 до 20.00 й пропонуємо для неї десять унікальних «книжок», щоб надати «читачам» та «читачкам» досвід діалогу та усвідомлення, як сильно життя реальної людини, яка представляє ту чи іншу вразливу групу в суспільстві, відрізняється від наших про неї уявлень.

Жива бібліотека – це формат заходу, під час якого запрошені герої та героїні («книги») спілкуються з відвідувачами («читачами»). «Книги» розповідають про себе та своє життя, відповідають на запитання «читачів» та «читачок». Головна мета такого спілкування – надати «читачам» можливість поспілкуватись з людьми, з якими вони не мають досвіду спілкування, та, таким чином, сприяти зниженню рівня упередженого ставлення до «книг».

До участі запрошуємо правників(-чинь) - адвокатів(-ок), юристів(-ок), суддів та представників(-ць) інших правничих професій; науковців(-иць), викладачів(-ок) та студентів(-ок) у сфері права.

Під час «Живої бібліотеки» можна буде «прочитати» такі «книги»:

  • Ольга з Харківщини. Вчителька, письменниця, блогерка. Зіштовхнулась з мобінгом з боку колег за нестандартні підходи до педагогічної діяльності. Активно протистояла цьому, висвітлюючи проблему цькування в колективах на провідних телеканалах країни. Зараз працює в Міжнародній онлайн-школі, у колі таких же креативних педагогів і почувається щасливою від професійної діяльності та особистісного зросту.
  • Олена, переселенка з Луганської області, має дві вищі освіти. Отримала ВІЛ-позитивний статус від свого чоловіка, який, як виявилося пізніше, вживав наркотики. Зараз працює в жіночій організації, яка надає ґендерно орієнтовані послуги для жінок, які живуть з ВІЛ.
  • Філіп, народився в Києві в україно-сирійській родині, громадський активіст та політик. Через не «класичну» зовнішність регулярно стикається з упередженим ставленням та порушенням власних кордонів.
  • Вікторія, адвокаційниця, правозахисниця. Дівчина з інвалідністю жила в Києві, але з початком повномасштабного вторгнення вимушена була переїхати закордон. Як змінилось її життя і де людині з інвалідністю жити краще?
  • В’ячеслав - 28-річний хлопець з Авдіївки, що зараз є волонтером ГО «Будуємо Україну разом». Будівельник за освітою. Після початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем на службу в 24 бригаду ЗСУ. Після поранення звільнився зі служби у серпні 2022 року. Отримав інвалідність. Продовжує відновлювати здоров’я та інтегруватись в суспільство. Знайомиться з громадським сектором і долучається до корисних для суспільства проєктів.
  • Ірина, журналістка та тренерка з прав людини, що з початку повномасштабної війни й до жовтня 2022 року рятувалася від війни з 4-річною дочкою за кордоном. В Данії вона зіштовхнулась із тим, що центр зайнятості ніяк не був готовий бачити в ній експертку і пропонував лише низько кваліфіковану роботу. Навіть закордоном Ірина вирішила боротись із тиском та дискримінацією.
  • Лідія, переселенка та молодіжна працівниця. Росія двічі руйнувала її життя. Стикалася з дискримінацією за територіальною ознакою. Проте акумулювавши весь досвід, направила його на користь іншим.
  • Андрій, 33 роки, актор театру та кіно, відкритий гей. Пережив досвід довгого прийняття своєї сексуальної орієнтації: 6 років жив в стосунках з дівчиною, були заручені. Потім пережив досвід важких аб’юзивних гей стосунків. Нині, щасливий мати здорові стосунки з хлопцем та підіймати у суспільстві за допомогою акторського мистецтва проблеми ЛГБТ+ людей.
  • Заріна Амет, кримська татарка та переселенка. Дочка дисидента та правозахисниця, та й просто творча людина, яка мріє про повернення до дому у Крим, щоб почати знову займатись своєю улюбленою справою.
  • Марина, має інвалідність по зору. Навчалася в загальноосвітній школі, хоча на думку офтальмологів з 5% зору це було неможливо. Вступила в університет на найбільш читабельний факультет - історичний. Зараз працює в напрямку створення безбар’єрного інформаційного середовища.

 Як виглядатиме онлайнова «Жива бібліотека»?

  • «Жива бібліотека» відбудеться в онлайн-форматі на платформі Zoom та буде складатись з кількох сесій «читання». Кожна триватиме 25 хвилин.
  • Людина, яка хоче поспілкуватися із «живою книгою», заповнює коротку реєстраційну форму до 8 серпня за посиланням: https://forms.gle/T1o4td9Ezdu2zP1z5 Просимо вас обрати сесії, які ви хотіли б відвідати, у формі для реєстрації.
  • «Читачі» та «читачки» отримають посилання на Zoom-сесію на електронну пошту.
  • «Читання» відбуватиметься в окремих Zoom-кімнатах. «Читачі» матимуть можливість поставити запитання «книжкам» за допомоги мікрофону або текстових повідомлень у чаті.
  • Участь безоплатна.

«Читачі» та «читачки» мають дотримуватися певних правил:

  • Дотримуватись черги під час дискусії та давати можливість висловитися іншим.
  • «Повернути книгу» назад у «бібліотеку» в такому ж психічному стані.
  • Забороняється робити відео чи фото фіксацію заходу.
  • Усі «читачі» та «читачки» мають мати увімкнену камеру під час заходу.
  • У «Живій бібліотеці» не буває безглуздих, незручних або гострих питань. Так само немає місця для образ.

Ми радимо поспілкуватися із «книгою», яку ви точно не зустріли б у повсякденному житті.

Долучайтесь до Facebook-події вебінару: https://fb.me/e/2OrHc8fuy  

З додаткових питань звертайтесь, будь ласка, мейлом DII[email protected]

Також запрошуємо підписуватись на соціальні мережі Інкубатору демократичних ініціатив:

Facebook: https://www.facebook.com/DII.Ukraine/

YouTube: https://www.youtube.com/@DII.Ukraine

Instagram: https://www.instagram.com/DII.Ukraine/

Telegram: https://t.me/DII_Ukraine

«Жива бібліотека» організована в межах проєкту «Сила права: вирішення правових проблем соціально вразливих груп», що реалізується ГО «Інкубатор демократичних ініціатив» у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги та Вищою школою адвокатури Національної асоціації адвокатів України.

Активність є складовою проєкту «Сприяння соціальній згуртованості в Україні / Пункт 7» за підтримки Американської асоціації юристів Ініціативи з верховенства права (ABA ROLI).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.