bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запрошення на транскордонну професійну майстерню!
27.07.2023

Запрошуємо українських фахівців: інженерів-конструкторів, механічних інженерів-проектувальників, електротехніків, 3D дизайнерів, спеціалістів з цифрової інженерії, програмістів та ІТ-спеціалістів до участі в Другій транскордонній майстерні професіоналів у сфері культурної спадщини, що відбудеться 29-30 серпня 2023 р. в м. Надвірна.

Ми вважаємо креативні майстерні найбільш цікавими й надихаючими формами роботи фахівців різних галузей та напрямків, об’єднаних сильним творчим потенціалом. Часто майстерні окрилюють експертів і допомагають їм виробити нетривіальний зміст і несподівані рішення при плануванні інтерпретації, оскільки їх учасники невимушено генерують сміливі, часто провокативні ідеї, такі бажані для «правильної» (вдалої) інтерпретації. Вдала інтерпретація розкриває значення спадщини в контексті реальної культурної, соціальної та економічної цінності для прилеглих громад, регіону та країни загалом, через теми близькі і зрозумілі кожній людині.

Друга майстерня поєднає унікальний досвід та знання спеціалістів з України та Румунії, що дозволить визначити інноваційні технічні рішення для засобів інтерпретації майбутнього Центру спадщини Пнівського замку та завершити концепцію інтерпретації майбутнього об’єкта спадщини.

Майстерня проходитиме в форматі інтерактивних дискусій й передбачає візит на Пнівський замок, гарантує цікаве та різноманітне спілкування, новий незабутній досвід та знайомства.

Інформацію про результати роботи Першої майстерні шукайте за посиланням: https://www.taif.org.ua/news/169_1st_workshop/ причетність до якої може відчути кожен.

Попередня програма Майстерні:

  • •  Обґрунтування вибору підходів до збереження спадщини Пнівського замку.
  • •  Презентація історій, пропонованих планом інтерпретації для Центру інтерпретації спадщини Пнівського замку. Поділ на групи для аналізу історій.
  • •  Виїзд на Пнівський замок. Спостереження, дискусії, запуск уяви для подальшої групової роботи.
  • •  Відвідини замку Краснодвір у міському парку в м. Надвірна. Повернення на локацію майстерні.
  • •  Генерація ідей щодо майбутніх засобів інтерпретації для Центру (Як? Яким чином? Якими засобами? Донести історії відвідувачам під час їх зустрічі зі спадщиною Пнівського замку). Виконання творчих завдань у малих групах за напрямками.
  • •  Презентація результатів роботи груп. Коментарі, доповнення.
  • •  Підсумки майстерні.

Для участі в майстерні просимо до 19 серпня ц.р. заповнити google-форму за посиланням. https://forms.gle/ELa1w1M3DVNL6aTa6.

Витрати на проїзд, проживання у готелі, харчування та роздаткові матеріали покривають організатори майстерні (ТАІФ).

Заповнення форми не гарантує участь у майстерні. Участь обмежена: буде відібрано лише 10 експертів з України.

Майстерня організовується в рамках проекту «Об’єднані спадщиною: збереження історичного спадку фортеці Пнів в Україні та фортеці Ардуд в Румунії з метою розвитку туризму» 2SOFT/2.1/169, що виконується з 23 грудня 2020 до 19 листопада 2023 року за співфінансування ЄС в рамках Спільної операційної програми Європейського інструменту сусідства Румунія – Україна 2014-2020. Загальний бюджет проекту складає 496 811,12 євро, що відповідає близько 19 974 000,00 гривням, грантова частина складає 444 195,10 Євро (близько 17 858 500 гривень). Проект виконується Туристичною Асоціацією Івано-Франківщини у партнерстві з Пасічнянською сільською радою (Україна) Муніципалітетом міста Ардуд та Торгово-промисловою палатою повіту Сату-Маре (Румунія).

Проект має на меті створити додаткові можливості для економічного та соціального розвитку місцевих громад по обидві сторони кордону у Надвірнянському районі Івано-Франківської області (Україна) та повіті Сату-Маре (Румунія) через реалізацію туристичного потенціалу їх культурної спадщини, а саме фортеці Ардуд в Румунії та Пнівського замку в Україні, що забезпечить збереження та стале використання цих середньовічних споруд.

Цей реліз підготовано за підтримки Європейського Союзу. За зміст даної публікації несе власну відповідальність ГО «Туристична асоціація Івано-Франківщини» і вона ні в якому разі не може сприйматися як офіційна позиція Європейського Союзу або структур управління Спільної Операційної Програми Румунія-Україна 2014-2020 (www.ro-ua.net).

Спільна Операційна Програма Румунія-Україна 2014-2020 фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі.

Контакти

  • Контактна особа – Ірина Новосільська
  • директор проекту
  • тел. (0342) 542950
  • e-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.