bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Акція “Голос дитини проти домашнього насильства” в Херсонській області
22.11.2008

Заходи відбудуться в рамках кампанії «16 днів без насильства», яку щорічно проводить світова спільнота з 25 листопада до 10 грудня вже більше 15 років. Україна приєдналась до міжнародної кампанії у 2000 році. Метою таких щорічних кампаній є привернення уваги громадськості до різних проявів насильства в суспільстві, таких як насильство в сім‘ї, торгівля людьми, насильство над дітьми, а також активізація діяльності громадських об‘єднань та державних установ з метою захисту жертв домашнього насильства в Україні та формування ненасильницької ідеології у суспільстві.

Зазвичай, увага під час проведення кампанії зосереджується на проблемі насильства щодо жінок, та й сама акція починається 25 листопада, що вважається Міжнародним днем проти насильства щодо жінок. Тим не менш, якщо говорити про проблему домашнього насильства, то найуразливішими та беззахисними стають саме діти, які страждають від насильства з боку батьків або родичів. І на жаль, навіть під час цієї кампанії, висвітленню цієї проблеми і громадські організації і ЗМІ приділяють значно менше уваги.

Саме тому, громадські організації Херсонщини, що входять до складу мережі «Сім’ї без насильства», вирішили привернути увагу громадськості саме до проблеми насильства щодо дітей та жорстокого поводження з ними.

З метою зацікавити якомога більшу кількість дорослих, організації обрали таку форму роботи як вулична акція. Це навіть можна назвати невеликим перфоменсом, що відбудеться днями на вулицях м. Скадовськ, Цюрупинськ, Каховка, Н.Каховка та Херсон. Під час акції мешканці цих міст зможуть «побачити» та «почути» думки, враження та страхи дітей під час насильства або після нього; волонтери організацій розповсюджуватимуть серед перехожих інформаційні флаєри з інформацією про види насильства, його небезпечні наслідки для дитини та закликатимуть дорослих сказати собі та іншим «STOP» і не вчиняти насильство щодо дітей.

Графік проведення акцій:

м. Цюрупинськ: 24.11.08 з 12.00 до 15.00 біля ЗОШ № 2 (вул.. Комунарів, 45). Організатори – шкільна організація «Коло шкільних друзів»

м. Н. Каховка: 25.11.08 з 12.00 до 15.00 навпроти кінотеатру «Юність», організатори – молодіжна організація «Перспектива» та Новокаховське відділення ХОГЦ «Чоловіки проти насильства»)

м. Каховка: 22.11.08 в центі міста, організатори – Каховська молодіжна організація «ДіЛО»

м. Скадовськ: 24.11. організатори - ГО «Вектор толерантності»

м. Херсон: 24.11.08 - з 12.00 до 15.00, вул. Димитрова, навпроти універмагу «Україна», організатори - ХОГЦ «Чоловіки проти насильства»

30.11.08 – з 14.00 до 16.00, вул. Суворова, навпроти кафе «Країна смажених курчат», організатори – молодіжна організація «Нова генерація»

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.