bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Open call на арт-резиденцію — «Постправда? Протидія дезінформаційним наративам»
22.05.2023

 

 

Проект «Постправда? Протидія дезінформаційним наративам» має на меті зменшити наслідки зростаючої проблеми дезінформації та фейкових новин. Активність спрямована на демонстрацію того, як можна протистояти цим явищам за допомогою критичного мислення та медіаграмотності, у поєднанні з творчими стратегіями. Проект заглиблюється у виклики епохи постправди під час повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Це буде реалізовано через серію трансдисциплінарних арт-резиденцій, які об’єднають місцевих митців, дослідників із різних галузей і активістів із чотирьох країн — України, Німеччини, Польщі та Франції. Крім того, відбудуться публічні заходи, включаючи виставки та майстер-класи, у яких зможуть взяти участь члени місцевих спільнот.

За допомогою творчого самовираження та спільного залучення проект поставить під сумнів широко поширені хибні наративи. Стимулюючи дискусії, сприяючи співчуттю та почуттю спільноти, ми прагнемо зробити внесок у побудову більш поінформованого та стійкого суспільства. Яке надалі зможе протистояти впливу дезінформації та маніпуляцій, а також розбудувати солідарність у боротьбі за правду та справедливість.

Проект ініційований німецькою організацією Lernlabor спільно з українською НГО “Логос знання”, а також партнерами в Польщі та Франції. Процесом керуватиме іспанська мисткиня Сейла Фернандес Арконада.

Процес і результат усіх резиденцій буде опубліковано на веб сайті. Кінцевий продукт також буде представлений локально в кожній із залучених країн. Загальний завершальний захід-презентація відбудеться в Берліні наприкінці листопада 2023 року (участь у ньому не є обов’язковою, будуть представлені лише спільностворені роботи).

Даний проект фінансується Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини в рамках програми Співробітництва громадянського суспільства.

Профіль учасника/учасниці:
⁃ Вік 18+
⁃ з принаймні середнім рівнем англійської мови
⁃ наразі проживає в Київській або Полтавській області
⁃ присутність протягом усієї арт-резиденції
⁃ зацікавленість у темі та прагнення до співпраці з іншими митцями
⁃ практик у мистецтві чи інших галузях, пов’язаних із темою (обов’язково)

Фінанси:
- Участь безкоштовна
- Харчування, логістика та матеріали будуть повністю покриті організаторами
- Оплачується проживання та відшкодовуються витрати на проїзд (для учасників, які не проживають в Києві)

Для участі необхідно заповнити заявку за формою
Дедлайн — 23.05.2023, 23:59

Є питання? Звертайтеся на пошту: [email protected] або [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.