bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

IREX запрошує вчителів до участі в проєкті «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті»
28.02.2023

Чи помітили ви, як щоденно зростає вплив медіаповідомлень у нашому житті? Сучасна освіта не може залишатися осторонь від інструментів критичного сприйняття інформації. Формування навичок свідомого споживання контенту, безпечної поведінки в інформаційному просторі, уміння приймати аргументовані рішення на основі аналізу інформації є надзвичайно важливим у сучасному суспільстві.

Тому команда проєкту IREX «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» спільно з АУП запрошують активних вчителів долучитися до великої медіаграмотної спільноти!

Якщо ви готові застосовувати цифрові методи викладання, проводити інноваційні вправи та навчати учнів та учениць стійкості до дезінформації та маніпуляцій — запрошуємо вас до реєстрації у проєкті: https://forms.office.com/r/9uwLDEH5tr

Хто може взяти участь у проєкті? 

✔️До участі у конкурсному відборі запрошуються вчителі, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу в 8-9 класах і мистецтво у 9 класі.

✔️IREX прийматиме заявки як від груп вчителів від одного закладу освіти (2 або більше вчителів, які викладають зазначені предмети, та керівник або заступник керівника закладу освіти, кожен з яких має заповнити цю заявку), так і активних вчителів, які хочуть долучитися до проєкту одноосібно.

❗При розгляді заявок перевага надаватиметься колективним заявкам від закладів освіти, оскільки системна робота команди освітян дає найкращі результати для формування в учнів навичок критичного сприйняття інформації та інфомедійної грамотності.

✔️До участі у проєкті запрошуються представники закладів загальної середньої освіти усіх форм власності.

✔️Кількість заявок від одного регіону необмежена. Тимчасово переміщені учителі також можуть подаватися до участі. Можливість подачі заявок закладами освіти, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, відсутня.

✔️До проєкту можуть долучатися заклади освіти, які знаходяться в інших країнах та підпорядковані Міністерству освіти і науки України.

Що на вас очікує?

❗До кінця травня 2023  року відібрані учасники пройдуть курс та тренінг із медіаграмотності, а також спеціальне навчання з інтеграції інфомедійної грамотності в уроки. Навчання відбуватиметься онлайн.

❗Після проходження тренінгів учителі отримають електронні матеріали: конспекти уроків, презентації, роздавальні та інші матеріали.

❗У подальшому команда проєкту проводитиме для учасників додаткові вебінари для професійного розвитку, очні обміни досвідом із учасниками проєкту з попередніх хвиль набору та різноманітні сесії з медіаграмотності.

❗Учасники зможуть спілкуватися з колегами з інших регіонів, обмінюватися досвідом, впроваджувати кращі практики та досягати високих результатів разом зі своїми учнями у спільноті однодумців.

Відбір учасників триває з 1 березня по 1 квітня 2023 року. 

Більш детальна інформація на сторінці набору: https://l2d.in.ua/  

Інфомедійна грамотність — невід’ємна складова освітнього процесу. Рухаймося разом від знань та дій до можливостей і реальних результатів! Loading…..100%!

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольства США в Україні та Міністерства закордонних справ і міжнародного розвитку Великої Британії у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Міністерством культури та інформаційної політики України та Академією української преси.

 

 

Контакти

  • Академія української преси

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.