bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Медіаексперти обговорять як спілкуватися з людьми в окупації
22.02.2023

Від 2014 року частина територій України перебувають у тимчасовій російській окупації. У 2022 році окупанти захопили ще частину українських територій. Місцеві жителі опинилися в інформаційній ізоляції під впливом агресивної російської пропаганди та ІПСО. Ці люди потребують новин із вільної України, щоб не втратити віру в перемогу, зберегти власну ідентичність та протистояти інформаційним атакам.

З 2014 року викликом для українських ЗМІ стала ефективна комунікація з людьми в окупації. Показовими є кейси «Донбас.Реалії» та «Крим.Реалії» – проєктів української редакції «Радіо Свобода», що виникли під вимоги воєнної журналістики ще в 2014-му, а також «Суспільне Херсон», що в 2022 вело комунікацію безпосередньо з окупації. Варто також зауважити важливу роль регіональних ЗМІ. 


28 лютого онлайн відбудеться обговорення «Як комунікувати з  людьми в окупації», де медіаексперти приділять увагу саме цим питання. Також під час заходу буде презентовано незалежний медіапроєкт «Дикий Схід», що працює зі стереотипами та розвінчує міфи про український схід, комунікує про проблеми тимчасово окупованих та реінтеграцію деокупованих регіонів України.

Учасники заходу обговорять:

  • - актуальну ситуацію з доступом до інформації з України для людей на тимчасово окупованих територіях Сходу та Півдня, труднощі та ризики;

  • - підходи українських медіа до комунікації з людьми в окупації з 2014 року до повномасштабного вторгнення;

  • - особливості комунікації ЗМІ з людьми на тимчасово окупованих територіях в умовах воєнного стану;

  • - роль марафону «Єдині новини» в комунікації з тимчасово окупованими територіями України;

  • - роль пресслужб обласних військових адміністрацій та регіональних ЗМІ у формуванні довіри до української влади у людей, які знаходяться в окупації під впливом агресивної російської пропаганди;

  • - пошук шляхів, як медійникам комунікувати з людьми в окупації, щоб бути ефективними та не нашкодити;

  • - що ЗМІ робити зараз, аби потім не довелося «повертати свідомість» людей, які знаходяться на територіях, окупованих росією після 24.02.2022.

СПІКЕРИ:

  • - Отар Довженко, медіаексперт, редактор, журналіст;

  • - Олена Ліщенко, журналістка «Суспільне Херсон», що працювала в місті під час окупації;
  • - Андрій Діхтяренко, журналіст, ведучий воєнного марафону «Суспільне Новини», головний редактор «Реальної газети», луганського суспільно-політичного тижневика, що після 2014 року переформатувався в онлайн-проєкт.

 


МОДЕРАТОРКА:
Юлія Найдиш, сценаристка, авторка проєкту «Дикий Схід».


Дата:  28.02
Час: 19:00
Формат: онлайн у Zoom


Участь  безкоштовна за реєстрацією: https://forms.gle/2QjawkDnADQkuxfQ8

Проєкт «Дикий Схід» розроблений та реалізований у рамках медіаакселератора Mediengeist від журналу «Куншт» та Goethe-Institut.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.