bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відновлення громад: що і як планувати
27.01.2023

Повномасштабна війна спричинила суттєві руйнування і втрати у багатьох містах і селах України. Громади зіштовхнулися з потребою не лише фізичного відновлення, але й оновлення пріоритетів свого розвитку в нових умовах. Водночас координація різних процесів і залучення допомоги вимагають належного планування із залученням ключових стейкхолдерів.

В нових умовах держава встановлює і готує нові законодавчі регулювання і рекомендації, які створюють рамку для планування відновлення. З іншого боку, змін зазнають також документи, які загалом регулюють стратегічне планування, розробку містобудівної документації і будівництво, а також громадянську участь у цих процесах.

2 лютого, з 14:00 до 16:00 за київським часом запрошуємо на воркшоп про законодавчу рамку та підходи до планування відновлення громад. Під час події ми поговоримо про нововведення, які стосуються стратегічного планування, відновлення і містобудівної документації; місце формальних і неформальних практик залучення у плануванні відновлення; можливості та виклики, з якими стикаються громади, які розробляють стратегії відновлення; а також уроки закордонного досвіду відновлення на прикладі Берліну і Сараєво.

Подія відбудеться онлайн у Zoom з синхронним перекладом між українською й англійською мовами. Для того, щоби взяти участь події та мати змогу приєднатися до дискусії, будь ласка, зареєструйтесь за посиланням

Ця подія продовжує серію воркшопів про партисипацію в громадах у контексті створення місцевих програм відновлення. Її організовано за підтримки Європейського Союзу і його держав-членів Німеччини, Швеції, Польщі, Данії, Естонії та Словенії через Програму «U-LEAD з Європою». Зміст події є виключною відповідальністю аналітичного центру Cedos та не може жодним чином сприйматися як такий, що відображає погляди Програми «U-LEAD з Європою», уряду України, Європейського Союзу і його держав-членів Німеччини, Швеції, Польщі, Данії, Естонії та Словенії.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.