bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкриття дитячого табору толерантності біля Києва
16.11.2010

19 листопада 2010 року, о 15:00 під Києвом (Пуща Водиця) відбудеться урочисте відкриття триденного спеціалізованого табору для дітей з різних соціальних груп та різних форм сімейного виховання (діти з родин, усиновлені, з обмеженими можливостями, діти-біженці, сироти).

Протягом трьох днів роботи табору, в ігровій формі дітей навчатимуть їхнім правам, толерантному ставленню один до одного та як поводитись без жорстокості. Такі різні групи дітей поєднуються вперше у навчальному таборі з нагоди підписання Конвенції з прав дітей.

Всесвітня організація охорони здоров’я зазначає, що Україна посідає 5 місце в Європі за рівнем насильства серед молоді.

На початку відкриття відбудеться прес-конференція, на якій представники Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту і Представництва ЄС в Україні окреслять пріоритети політики щодо підтримки сімей та протидії насильству серед дітей.

Табори толерантності розпочнуть свою роботу одночасно у п’яти регіонах та спрямовані на соціалізацію. Діти навчатимуться жити, грати та обговорювати теми за допомогою творчих заходів: театральні вистави, творча майстерня, відео та фото репортажі, малювання, лекції та дискусії.

У кожному таборі візьмуть участь 25 дітей 14-16 років, які представляють 5 різних соціальних груп. Після завершення табору діти стануть тренерами з прав дітей для своїх однолітків.

Захід проходить у рамках проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент», Школи рівних можливостей, та за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

Учасники прес-конференції:

  • Світлана Толстоухова, Заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту;
  • Тетяна Шульга, менеджер проектів Представництва Європейського Союзу в Україні;
  • Женев’єва Делануа, координатор таборів, комунікаційний експерт проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент».

Під час візиту до табору журналісти зможуть взяти коментарі у представників Міністерства, організаторів табору, дітей та батьків, взяти участь у навчальних іграх.

Участь преси - за попередньою акредитацією.

Місце проведення табору та прес-конференції буде повідомлено після реєстрації. Відібрані учасники будуть забезпечені трансфером до та з місця подій.

Для акредитації, будь ласка, звертайтесь до Ольги Сушицької - тел/факс: (+38 044) 458 44 40, мобільний: +38 067 243 63 55, e-mail: [email protected]

Заявки приймаються до 18:00 18 листопада 2010 року. У заявці слід вказати: ПІБ, назву ЗМІ, посаду, номер моб. телефону, адресу ел.пошти.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.