bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Випалюй!» – виставка сучасної української кераміки
14.12.2022

«ВИПАЛЮЙ!» ВИСТАВКА СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ КЕРАМІКИ

Презентація авторської кераміки, яку створили та випалили цього року українські митці-керамісти в традиційній японській дров’яній печі анаґама.

Проєкт об’єднав 11 українських митців-керамістів, які захоплюються дров’яними випалами. Протягом двох місяців створювалися авторські роботи й наприкінці жовтня в керамічній резиденції Gudenky, що розташована в передмісті Києва, був проведений спільний 96-годинний випал кераміки. Проєкт став для всіх учасників можливістю відновити творчу діяльність у дружньому колі колег та набути нового мистецького досвіду, адже кожний випал у печі анаґама унікальний і неповторний.

До експозиції відібрано близько 30 авторських керамічних композицій.

Арт-куратори проєкту: Тетяна Максимчук та Вячеслав Гуденок, засновники резиденції Gudenky.

Активні дослідники сучасних мистецьких практик у  кераміці, які вони активно впроваджують у своїй мистецькій діяльності. Керамічні традиції Японії надихають їх уже довгий час на творчий пошук нових ідей та форм. Так, 2020 року в резиденції була побудована одна з перших та найбільша в Україні піч для дров’яного випалу кераміки за типом японської печі анаґама, креслення якої Вячеслав розробляв власноруч, вивчаючи різні конструкції оригінальних печей та спираючись на власний досвід участі у випалах в Індії, поради Indrani Singh Cassime (власниці індійської анаґами) та рекомендації щодо техніки випалу від сенсея Masakuzu Kusakabe (автора дров’яних печей бездимного випалу).  Піч була збудована для втілення спільних проєктів, залучення колег-керамістів до вивчення дров’яних випалів, дослідження керамічних практик та втілення нових ідей у спільній творчості.

 

Автори та ініціатори проєкту: ГО «КУЛЬТУРНА АСАМБЛЕЯ» та резиденція Gudenky. 

Організація виставки та супроводжувальних заходів проєкту проводиться спільно з Українсько-Японським центром КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Виставка відбуватиметься в почесному статусі святкового заходу, присвяченого 30 річниці встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною, який надало Посольство Японії в Україні.

Офіційне відкриття виставки відбудеться 15 грудня 2022 о 17:00.

Почесний гість - Чрезвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні, Його Високоповажносте Мацуда Кунінорі

Відвідувачі відкриття виставки матимуть можливість взяти участь у кураторській екскурсії та насолодитися витонченою музикою Un Ryu, майстра японської бамбукової флейти шякухачі .

Адреса: Українсько-Японський центр КПІ ім. Ігоря Сікорського, м. Київ, проспект Перемоги, 37, Бібліотека КПІ ім. Ігоря Сікорського, 4 поверх.

Експозиція триватиме до 26.01.2023.

Години роботи:
пн-пт 11:00-19:00
сб 11:00-18:00
нд– вихідний
Вхід вільний!

Виставка буде насичена творчими активностями, майстер-класами зі створення композицій традиційного японського мистецтва ікебана, заняттями творчою роботою з глиною, орієнтованими на дітей шкільного віку, з подальшим випалом створених робіт у резиденції, авторськими майстер-класами для фахової спільноти керамістів та студентів, лекціями про дров’яний випал та піч анаґама, кураторськими екскурсіями, традиційними японськими чайними церемоніями. Кількість учасників обмежена. Вхід вільний. Стежте, будь ласка, за анонсами подій на сторінці ГО «КУЛЬТУРНА АСАМБЛЕЯ».

Більше матеріалів за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1yZIMaa_299XCPr25wkXPuhzsQI_-zEqc?usp=share_link

Контакти

  • Керівник проекту: Олександра Кирюшина
  • голова ГО КУЛЬТУРНА АСАМБЛЕЯ
  •  +380937670320
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.