bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чи доступні конкурси на фінансування програм для молоді?
09.11.2010

На сьогодні молодіжні, дитячі та інші організації докладають чимало зусиль для пошуку ресурсів на фінансування програм та заходів для дітей та молоді. Переважно такими ресурсами стають гранти та місцева спонсорська допомога. Водночас чимало із них навіть не знають про можливості отримання фінансування із бюджетів свого міста, району чи області. 

На заваді залучення нових та «нейтральних до влади» організацій до участі в конкурсі дуже часто стоїть не вчасне інформування про конкурс або взагалі не проведення конкурсів на фінансування із бюджетів, інформація може навіть не розміщуватись хоча б на сайті органу влади.

За результатами досліджень моніторингової групи, яка працювала у 2008 році, найбільш закритою для молоді є інформація, яка стосується бюджетного фінансування програм для цільової групи, в тому числі не подається або не вчасно подається інформація про строки прийому документів та проектів на фінансування, відсутні критерії та зразки документів, які потрібні для оголошення у фінансуванні проектів, інформація про рішення комісії, яка ухвалює фінансування, інформація про те, які організації, які проекти та заходи реалізовуватимуть чи реалізовували за бюджетні кошти у місті чи області, а також інформація про те, коли і де відбувались чи відбуваються заходи для молоді (графіки, анонси тощо), звітування про проведені програми, результати програм, в тому числі щодо витрачання бюджетних коштів. У рамках проекту «Підвищення прозорості та залучення НУО до бюджетної політики щодо фінансування програм для дітей та молоді із державного та місцевих бюджетів» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» організації проведуть дослідження стану та проблем у доступі та залученні громадських організацій до фінансування програм та заходів для дітей та молоді із бюджетів області та міст – обласних центрів.

Більшість структурних підрозділів органів влади в справах молоді у листопаді–грудні цього року оголошуватимуть такі конкурси на фінансування програм. На сьогодні у коаліції беруть участь Комітет підтримки студентського самоврядування, Асоціація Молодих Реформаторів, Центр громадської адвокатури, Станіславська правозахисна група, Українська асоціація студентського самоврядування та окремі громадські експерти.

Контакти: координатор дослідження Оксана Коваль, [email protected], [email protected], 0979812738,0974434233.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.