bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Київ матиме Інтегровану стратегію розвитку до 2025 року
03.11.2010

Комітет з розробки стратегії розвитку міста Києва до 2025 розпочав перший етап роботи над створенням «Інтегрованої стратегії розвитку Києва», під час якого буде мобілізовано весь інтелектуальний потенціал Києва.

Кияни розуміють потребу у стратегії розвитку міста, як ніхто інший, а київська влада вперше дає їм можливість бути почутими. Вже знайдено 295 програм, концепцій та стратегій з питань розвитку столиці. Жодна з них за 20 років незалежності повністю втілена не була, лише 115 втратили чинність, а 180 – досі чинні.

Нові стратегії, концепції та програми продовжують створюватись. Олександр Попов: «Незмінені з радянських часів процедури і стандарти підготовки стратегічних документів, дозволяють співіснувати сотням програм і стратегій одночасно. Для написання нової стратегії не вимагається обов’язкового аналізу виконання попередніх стратегічних планів та документів. Тому в Києві існує 295 програм, концепцій, стратегій.»

Щоб Інтегрована стратегія розвитку Києва не стала 296-тою стратегією, Комітет поставив собі завдання: 

  • зрозуміти рекомендації, які були зроблені у 295 документах;
  • проаналізувати, чому вони не були втілені;
  • визначити своїм пріоритетом подолання причин невиконання попередніх рекомендацій;
  • за активної участі мешканців звести всі напрацювання щодо майбутнього Києва в Інтегровану стратегію розвитку Києва.

Робота над стратегією складається з трьох етапів:

І етап - мобілізація киян: Відбувається Парад стратегій, на якому всі автори вперше матимуть можливість публічно презентувати свої стратегії, концепції та програми. До кожного презентатора ставитимуться однакові запитання: Які цілі були поставлені? Які проблеми були виділені? Які заходи були заплановані та профінансовані? Чи відповідають профінансовані заходи поставленим цілям? Чому не реалізовані цілі? Для оцінки стратегій, концепцій, програм Комітет з розробки стратегії міста Києва до 2025 створює громадські експертні ради у 11 ключових сферах, у яких готувалися стратегічні документи:

  1. загальні стратегії;
  2. соціально-економічні;
  3. підприємництво;
  4. освіта;
  5. ЖКГ;
  6. інфраструктура;
  7. культура;
  8. туризм;
  9. охорона здоров’я;
  10. екологія;
  11. Євро-2012.

ІІ етап - консолідація пріоритетів: На основі пріоритетів, виділених у аналітичній записці буде створено робочі групи. До їх складу увійдуть автори стратегій, концепцій, програм, представники громадських експертних рад та іноземні експерти. Результатом другого етапу буде проект Інтегрованої стратегії розвитку Києва до 2025 року.

ІІІ етап - втілення Інтегрованої стратегії. Затвердження Інтегрованої стратегії розвитку Києва на сесії КМР та підготовка організаційного плану та процедурного контролю втілення Інтегрованої стратегії.

Перший етап вже розпочато. Наша мета зробити кожного киянина автором Стратегії Києва. Для цього реєструйтесь в першій спеціалізованій соціальній мережі «Стратегія Києва». http://kyivstrategy.ning.com/ Приєднуйтесь до груп за пріоритетами, читайте свіжі новини Києва, залишайте коментарі, дискутуйте на форумі та першими дізнавайтесь про всі події щодо Стратегії. Найактивніші увійдуть до складу експертних рад під час Параду програм та увійдуть в робочі групи підготовки інтегрованої Стратегії Києва.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.