bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Аура міста» повертається: тепер - у Сваляві!
23.09.2022

У вереснів місті Свалява Закарпатської області стартує Резиденція «Аура міста» Арттерапевтична програма «Евакуйовані». 

З початку повномасштабного вторгнення третина українців була змушена покинути свої домівки. На даний момент це найбільша криза з переміщенням людей у світі - близько 7 мільйонів осіб були евакуйовані і стали внутрішніми переселенцями.

Для кожного з тих, хто пережив евакуацію, «Аура міста» – це власні спогади, переживання, відчуття, але зараз це - те, що втрачено тимчасово або назавжди. Цьогорічна резиденція покликана допомогти з адаптацією, а згодом і інтеграцією внутрішньо переміщених осіб на новому місці проживання, за допомогою мистецтва, поступово повернути ВПО втрачені ресурси або отримати нові завдяки арттерапії та соціально-психологічній підтримці.

Резиденція «Аура міста» заснована у 2019 році в м. Старобільськ Луганської області. Саме в це чудове місце на Луганщині вперше у 2014 році були евакуйовані засновниці ГО «Центр спільного розвитку «Дієва громада»

В цьому році у мальовничу Сваляву Закарпатської області ми запрошуємо представників/ць креативної індустрії, які евакуювалися з окупованих територій Луганської Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської, Харківської, Херсонської областей. 

Резиденція «Аура міста» надає простір для досліджень, експериментів і створення мистецького продукту (картина, графіка, тощо), який стане основою виставки.

Ми шукаємо українських митців та мисткінь (експертів), які працюють в жанрах образотворчого та візуального мистецтва: живопис, графіка, скульптура, художня фотографія, а також у синтезі мистецтв - поєднання різних видів мистецтва в гармонійний ансамбль.  

Відбір резидентів відбудеться на основі заявок – bit.ly/3DmRhlU 

Дедлайн подачі заявок – 24.09.2022 року.

ВІД МИТЦЯ:

  • Досвід і натхнення

  • Творча праця у резиденції м. Свалява з 1 жовтня 2022 року протягом 14 днів.

  • Проведення творчого заходу для місцевої спільноти (майстер-клас, лекція, воркшоп тощо).

  • Проведення арттерапевтичного заняття для ВПО.

  • Обов’язкове створення щонайменше двох матеріальних культурних продуктів та їх безповоротна передача резиденції.

ВІД НАС:

  • Гонорар.

  • Компенсація витрат на проїзд в межах України.

  • Забезпечення проживання, харчування, матеріалів для створення робіт.

Фінальна виставка резиденції відбудеться у м. Свалява.

Крім арт-терапевтичних заходів для ВПО Свалявської громади, проєктом передбачені психологічна підтримка, юридичне консультування, проведення рекреаційних заходів (виїзних заходів та екскурсій по Закарпаттю) та багато іншого.

Артрезиденція «Аура міста» Арттерапевтична програма «Евакуйовані» реалізується громадською організацією  «Центр спільного розвитку «Дієва громада» за підтримки проєкту «Розбудова структур надання послуг та освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення в Україні», що впроваджується GIZ за дорученням уряду Німеччини.

Довідки за тел. +38(066)065-81-25.-

 

Контакти

  • Вікторія Тарасова +38(066)065-81-25

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.