bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Податки та релокація для малого і середнього бізнесу в умовах повномасштабної війни в Україні
27.07.2022

Із початку повномасштабної війни росії проти України багато представників бізнесу змушені «переїхати» у більш безпечні області. Це, а також постійні зміни законодавства спричинили появу багатьох проблем і потреб у правовій, трудовій, податковій та фінансовій сферах. 

Аби визначити найпоширеніші з них та допомогти побудувати стратегії вирішення, упродовж травня 2022 року Мережа правового розвитку провела опитування представників малого та середнього бізнесу. 

Загалом в опитуванні взяли участь представники 15 підприємств, які спеціалізуються на харчовому виробництві, виробництві одягу, торгівлі товарами та послугами. 

Опитування виявило значну кількість конкретних проблемних питаннь бізнесу в умовах війни, зокрема, отримання компенсації комунальних витрат підприємствам (організаціям), в приміщеннях яких перебували Сили територіальної оборони або Збройних сил України.

Звіт охоплює наступне коло питань:

–          Труднощі релокації

–          Інтеграція бізнесу в приймаючих громадах

–          Потреби бізнесу

–          Проблеми в законодавчому регулюванні

Ознайомитись з результатами опитування, ключовими рекомендаціями та обговорити напрацювання запрошуємо під час публічної презентації звіту «Податки та релокація для малого і середнього бізнесу в умовах повномасштабної війни в Україні».

Коли: 28 липня 2022 року, 11.00 – 12.30

Де: реєстрація у ZOOM-відеоконференції – https://bit.ly/reiestratsiia 

Захід буде цікавий для: 

  • представників малого та середнього бізнесу
  • представників державної влади, органів місцевого самоврядування 
  • експертного середовища та громадськості

За результатами зустрічі планується напрацювати практичні рекомендації щодо покращення взаємодії влади з бізнесом та пропозиції щодо вдосконалення законодавчого регулювання.

ПРОЄКТ ПРОГРАМИ

Що:  Презентація та обговорення результатів опитування “Податки та релокація для малого і середнього бізнесу в умовах повномасштабної війни в Україні”

Коли: 28 липня 2022 року, 11.00 – 12.30

Де: реєстрація у ZOOM-відеоконференції – https://bit.ly/reiestratsiia 

Звіт містить результати опитування представників малого та середнього бізнесу (МСБ), яке було здійснене упродовж травня 2022 року. Опитування мало на меті визначити потреби та проблеми МСБ в умовах повномасштабної війни в Україні у правовій, трудовій, податковій та фінансовій сферах.


Коли

Хто

Про що
11.00 – 11.10 Євген Полтенко
Виконавчий директор Мережі правового розвитку

Презентація роботи коаліції коаліції «Солідарність та справедливість», як інструменту підтримки малого та середнього бізнесу
 
11.10 – 11.40 Анна Карпенко
Експертка Мережі правового розвитку з питань фінансів та оподаткування
Презентація результатів опитування «Податки та релокація для малого і середнього бізнесу в умовах повномасштабної війни в Україні» та їх обговорення
11.40 – 12.10 Виступи запрошених експертів 
(до 3 учасників)

Досвід взаємодії та допомоги  релокованому бізнесу від експертного середовища, громадянського суспільства, органів місцевого самоврядування та обласних військових адміністрацій
12.10 – 12.30 Загальне обговорення
Взаємодія бізнесу з органами державної та місцевої  влади в умовах війни: обмін досвідом та практичні рекомендації

Ознайомитись зі звітом можна за покликанням: https://bit.ly/reiestratsiia 

Захід організовано  командою ГС «Мережа правового розвитку» та її партнерськими організаціями за підтримки МФ «Відродження», Фонду Ч. С. Мотта, DLA Piper Foundation, міжнародної благодійної платформи GlobalGiving та Legal Empowerment Fund (програма Fund for Global Human Rights). Зміст заходу є виключно відповідальністю громадської спілки «Мережа правового розвитку» і не обов’язково відображає погляди попередньо згаданих організацій.

Контакти

  • https://bit.ly/reiestratsiia

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.