bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запрошення до участі в ініціативі «‎Діалоги перемоги: участь молоді у відновленні України»
31.05.2022

ГО «Молодіжна платформа» за підтримки Програми розвитку Організації Обʼєднаних Націй (ПРООН)  в Україні та у співпраці з Міністерством молоді та спорту України  організовує серію діалогівщодо ролі молоді у гуманітарному реагуванні  та подальшому відновленні України. Молодіжні ради усіх рівнів запрошуються у ролі ініціаторів та організаторів таких діалогів у громадах. 

За результатами діалогів будуть розроблені пропозиції та рекомендації щодо можливостей залучення молоді, які будуть презентовані на національному та місцевому рівні. Учасники та учасниці діалогів отримають можливість підтримки молодіжних ініціатив, розроблених у межах проведення діалогів.

Фінансова підтримка для реалізації ініціативи надається Європейським Союзом та Міністерством закордонних справ Данії.

ЧОМУ ЦЕ ВАЖЛИВО:

Повномасштабна війна, що триває в Україні, призвела до значних людських жертв, безпрецедентного переміщення, як всередині країни, так і за кордон, нищівного руйнування соціальної та суспільної інфраструктури. З самого початку бойових дій молоді чоловіки та жінки з усіх куточків країни активно долучаються до підтримки своїх громад в якості волонтерів, допомагаючи з розповсюдженням гуманітарної допомоги, розміщенням внутрішніх переселенців та підтримуючи  вразливі групи населення. 

Водночас, до гуманітарного реагування та раннього відновлення залучаються молодіжні центри і громадські організації, молодіжні ради, які були і є частиною великої молодіжної інфраструктури України. Тим не менш, середньо- та довгострокову роль молоді у відновленні країни ще не визначено. В таких умовах надважливо створити простір, де молоді люди могли б обговорити і сформулювати свої потреби, проблеми і вільно запропонувати своє бачення майбутнього.

ФОРМАТ ДІАЛОГУ:

Одноденний онлайн/офлайн захід, організований за ініціативи місцевої молодіжної ради для представників молодіжних центрів, молодіжних громадських організацій, активної молоді громад, а також молоді з числа ВПО. Максимальна кількість учасників діалогу 30. Партнери ініціативи нададуть методологію та організаційну підтримку для проведення діалогів обраним молодіжним радам. Для фасилітації діалогів партнерами ініціативи будуть запрошені професійні модератори.

ТЕМАТИЧНИЙ ФОКУС ДІАЛОГІВ:

Обговорення проходитиме у розрізі наступних широких тем:

  1. Участь молоді і внесок молодіжних рад/молодіжних громадських організацій у повоєнну відбудову України.

  2. Участь молодіжних рад у захисті/збереженні молодіжної політики та молодіжної інфраструктури. 

  3. Посилення видимості тавпливу молодіжних рад як дієвого інструменту прийняття рішень. 

ПЕРІОД ПРОВЕДЕННЯ:

У період червня-серпня 2022 року планується проведення 20-ти діалогів із молоддю в онлайн та офлайн форматах у залежності від безпекової ситуації у конкретній області. Дати проведення визначатимуться партнерами та обраними  молодіжними радами в індивідуальному порядку.

Що потрібно для проведення діалогу із молоддю у вашій громаді?

Прочитали оголошення, обговорили з колегами з молодіжної ради і бажаєте долучитись до ініціативи? Ваші наступні кроки: 

  1. Разом із командою до 10 червня заповнити онлайн-форму https://forms.gle/Ue1xWu1R2FvkjvkRA 

  2. Бути готовими залучити до події не менше ніж 15 молодих людей, представників місцевої молодіжної ради та/або місцевих громадських організацій, молодіжних центрів.

  3. Очікувати, коли представники партнерів зв’яжуться з вами для обговорення дати та деталей проведення діалогу у вашій громаді.

Звертаємо увагу, заявка має подаватися спільно командою молодіжної ради!

Якщо у вас залишились запитання, будь ласка, звертайтесь до координатора ініціативи Дем’яна Петрика (https://www.facebook.com/demian.petrik/)

Ініціатива «‎Діалоги перемоги: участь молоді у відновленні України» впроваджується ГО «Молодіжна платформа» за сприяння ПРООН за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Данії.

Контакти

  • Демʼян Петрик - https://www.facebook.com/demian.petrik/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.