bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація результатів дослідження щодо потреб, викликів та настроїв ВПО на заході України
13.05.2022

Згідно з інформацією UNHCR Ukraine, за період з 24.02 по 03.05.2022, 7 млн 700 тисяч українців були змушені стати ВПО через російську агресію. І це не остаточна кількість людей.

24 лютого росія розгорнула широкомасштабну війну на всій території України. На сьогодні війна торкнулася родини кожного українця та українки. РФ порушує закони ведення війни і є країною-злочинцем, що атакує не тільки військових, а й громадянське населення, знищує соціальну інфраструктуру, руйнує житлові квартали.

Значна частина людей сьогодні є переселенцями, які переїхали як в інші міста країни, так і за кордон. Згідно з інформацією UNHCR Ukraine, за період з 24.02 по 03.05.2022, 7 млн 700 тисяч українців були змушені стати ВПО через російську агресію. І це не остаточна кількість людей. Війна триває і в безпечніші області України постійно прибувають нові та евакуйовані люди.

На місці переселенців зустрічають волонтери, численні громадські організації, які надають всебічну допомогу 24 години 7 днів на тиждень. З боку європейських країн приходять величезні обсяги гуманітарної допомоги, з якими активісти також мають справу. Люди - як місцеві, так і ті, що приїхали - перебувають у постійному стресі й мають чимало викликів. Усе це тягне за собою величезні зміни у суспільстві: його складі, його практиках, традиціях і потребах. Такі зміни завжди призводять до появи нових можливостей та ризиків.

ВІ «Активна Громада» у партнерстві з дослідницькою компанією «Актів-Груп» за підтримки The Black Sea Trust for Regional Cooperation провели серію фокус-груп у 6 містах заходу України та дослідили такі теми:

• які потреби у переселенців;

• як приїжджих сприймає місцеве населення;

• як змінюється життя людей у зв’язку з появою переселенців;

• яка мотивація в українців покинути країну та яка мотивація залишитись.

Запрошуємо представників громадських організацій, органів державної влади та місцевого самоврядування, місцевої влади, міжнародні організації, ЗМІ на презентацію результатів дослідження.

 Результати презентуватимуть:

Олександра Гліжинська, виконавча директорка Інституту “Республіка”, засновниця ВІ “Активна Громада”.

Андрій Єременко, засновник дослідницької компанії “Актів-Груп”.

 

Дата: презентація відбудеться 25 травня 2022 року

Час: з 10:00 до 11:30

Місце: онлайн-платформа ZOOM

Зареєструватись на подію можна тут: https://cutt.ly/mHa1w97

 

З додатковими питаннями звертайтесь за телефоном:

+380961724018,

Інна Душка, організаторка заходів Інституту “Республіка”

 

Слава Україні! Разом - ми сильні!

 

Примітка. Місія «Активної Громади»: досягнути добробуту через демократичний розвиток громад України. Мета на 2025 рік: активізувати та залучити щонайменше 1% громадян до участі у прийнятті рішень та просуванні реформ в Україні на системній основі для добробуту в громадах України. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту «Республіка». Ми працюємо задля підвищення свідомої активності громадян.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.