bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма соцзахисту та реабілітації інвалідів на Львівщині
27.09.2010

Конференцією «Реабілітація інвалідів, проблеми ефективного впровадження та реалізації законодавчих і нормативних актів та обласних програм стосовно інвалідів у відповідності до вимог Конвенції ООН «Про права інвалідів» у місті Львові започатковано роботу над обласною комплексною програмою соціального захисту та реабілітації інвалідів  та залученням громадськості до її розробки.

В конференції взяли участь голови районних, міських асоціацій і товариств інвалідів Львівської обласної асоціації інвалідів ВОІ СОІУ, громадських організацій інвалідів Львівської області, а також представники головного управління праці і соціального захисту ОДА, головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області, головного управління юстиції у Львівській області, обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Львівського обласного центру зайнятості, Фонду соціального страхування від нещасних випадків, інших представників органів влади дотичних до проблем інвалідів, громадської організації «Центр громадської адвокатури».

Під час конференції обговорювались питання, що стосувалися проблем ефективного впровадження і реалізації законодавчих та нормативних актів і обласних програм стосовно інвалідів у відповідності до вимог Конвенції ООН «Про права інвалідів», напрямків діяльності органів влади на Львівщині по реалізації соціальних програм стосовно інвалідів на виконання Конвенції, правового врегулювання відносин по реалізації законів та інших нормативних актів стосовно інвалідів, законодавчих аспектів трудової реабілітації інвалідів, та інші.

Крім того, учасниками конференції обговорювався проект основних положень обласної Комплексної програми «Соціального захисту і забезпечення прав інвалідів на 2011-2014 роки». Зокрема, головою Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів» Василем Назаренком, було висунуто пропозицію запровадити штрафи за паркування у спеціально відведених місцях для інвалідів, оскільки на даний час такі порушення правил паркування є дуже поширеними.

Також, як зазначив Юськів Богдан, заступник начальника Головного управління юстиції у Львівській області, на даний час здійснюється розробка законопроекту про безкоштовну адвокатську допомогу інвалідам.

Керуюча Львівським відділенням Фонду соціального захисту інвалідів під час своєї доповіді виділила дві найголовніші на її думку проблеми, які стосуються працевлаштування інвалідів, а саме, те що Державний центр зайнятості має право надавати дотацію при влаштуванні на перше робоче місце, однак на дітей-інвалідів які закінчили професійно-технічне училище така норма законодавчо не передбачена. Також, проблема існує з дітьми інвалідами які навчаються за кошти Фонду соціального захисту інвалідів.

Заступник голови Центру громадської адвокатури Оксана Коваль розповіла про правові питання реабілітації та проходження медико-соціальної комісії інвалідами, також про супровід розробки проектів громадських актів, який надається юристами програми правової підтримки центру.

За підсумками роботи Конференції було прийнято протокольну резолюцію щодо реалізації вимог Конвенції ООН «Про права інвалідів» на Львівщині та заплановано провести громадське слухання проекту обласної комплексної програми соціального захисту та реабілітації інвалідів на 2011-2014 роки, запропоновану Львівською обласною асоціацією інвалідів ВОІ СОІУ та іншими громадськими організаціями інвалідів області.

Контакти

  • Леонід Тарасенко
  • Львівська обласна асоціація інвалідів
  • [email protected]
  • 237-23-30

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.