bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вільнюська робоча група оголошує про розширення своєї діяльності та набір нових членів
17.01.2022

26 січня 2022 р. з 10.00 до 11.30 чеська неурядова організація “Людина в біді” проводить Інформаційну сесію щодо діяльності Вільнюської робочої групи. Під час заходу ви зможете дізнатись про результати роботи платформи, фінансову підтримку та можливості з розвитку громадянського суспільства, які вона надає, поспілкуватися з членами ВРГ та дізнатися про умови вступу до цієї спільноти з розвитку діалогу.

Реєстрація відкрита до 24 січня за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1Nqsf-cgtkMevUGYv2EQjLPxfMBa83xH2HOcNVFyCafo/edit?usp=sharing.

Мови заходу — українська, російська. 

Вільнюська робоча група (ВРГ) — це адвокаційна та діалогова платформа, яка ставить за мету сприяти комунікації  між місцевими та національними органами влади, громадянським суспільством та міжнародними організаціями у Донецькій та Луганській областях, а також підтримує активну участь місцевих громад у формуванні та розвитку місцевих політик за допомогою механізмів локальної демократії. Платформа регулярно надає фінансову та менторську підтримку організаціям громадянського суспільства, якщо їхні проєкти та ідеї спрямовані на розв’язання проблем у громадах Донецької та Луганської областей через посилення комунікації між громадянами та місцевою владою.

До складу ВРГ входять представники громадянського суспільства (неурядові організації. ініціативні групи та активісти), органів місцевої влади (місцеве самоврядування та військово-цивільних організацій), а також профільних міністерств та парламентських комітетів.

Національний координаційний комітет ВРГ (заснований у 2020 році) представлений Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Офісом Координаторки системи ООН в Україні , Управлінням ООН з координації гуманітарних справ в Україні, Консорціумом ДОСТУП (“Людина в біді”, Агентство з питань технічного співробітництва та розвитку (ACTED) та ініціатива IMPACT, “Лікарі світу”, “Хелпейдж Інтернешнл” і БФ “Право на захист”) та Міністерством закордонних справ Литовської Республіки.

 Діяльність Вільнюської робочої групи триває майже рік, протягом якого

— розроблено рамковий документ, що картує основні прогалини у можливостях громадян впливати на дії місцевої влади у Донецькій та Луганській областях (https://reliefweb.int/report/ukraine/realising-humanitarian-development-peace-nexus-through-civic-participation-and-civil)

— створено дослідження щодо можливостей переселенок у Донецькій та Луганській областях брати участь у житті своєї громади (https://reliefweb.int/report/ukraine/community-empowerment-access-humanitarian-and-community-stabilization-assistance)

 — написано полісі-бріф “Ключові міркування щодо децентралізації та пов’язаних з нею реформ у Луганській та Донецькій областях”, представлені під час паралельної програми Конференції з реформ в Україні у співпраці з Реанімаційним пакетом реформ (https://rpr.org.ua/wp-content/uploads/2021/07/Brief_UKR_07_07_2021.docx.pdf)

 —декілька НУО з Донецької та Луганської областей отримали фінансову підтримку задля посилення участі громадян у житті своїх громад, зокрема завдяки реалізації рекомендацій, вказаних у вище згаданих дослідженнях ВРГ.

—представники місцевої влади з Донецької та Луганської областей регулярно брали участь в адвокаційних заходах на національному рівні, метою яких було обговорення місцевих проблем, наприклад, під час Сесії питань та відповідей за участі українських та міжнародних лідерів щодо майбутнього східної України (травень 2021 р.) та Круглого столу щодо стану дотримання прав та свобод людини і громадянина уздовж “лінії розмежування” (квітень 2021 р.).

 Ми з нетерпінням чекаємо зустрічі з колегами-представниками громадських організацій та громадянського суспільства зі сходу України та сподіваємося на розширення членства Вільнюської робочої групи.

 

Контакти

  • Ганна Мєдвєдєва
  • експертка з політики розвитку
  • People in Need ([email protected]) Самір Шалхуб
  • менеджер з адвокації/регіональний радник з адвокації (Східне партнерство)
  • People in Need
  •  [email protected])

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.