bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Білозерська селищна рада запрошує подати своє рішення щодо розвитку малого підприємництва
20.12.2021

Білозерська селищна рада Херсонської області спільно з громадською організацією «Білозерський центр регіонального розвитку» розробила кейс кейсу «Розвиток малого підприємництва в громаді: креативні професії майбутнього» для чемпіонату в рамках Школи відкритих інновацій від CASERS.

Білозерська громада запрошує студентів та фахівців запропонувати свої відповіді на такі питання:

- Як провести навчання мешканців, щоб допомогти їм опанувати професію, отримати роботу та зареєструвати ФОП?

- Які активності може проводити керівництво громади для того, щоб через 1-3 роки в громаді значно збільшилась кількість ФОПів, які сплачують податки до місцевого бюджету?

- Як громаді популяризувати креативні професії та віддалений фриланс?

Умови участі:

  1. Брати участь можна індивідуально або в команді до 3 осіб. Персональна реєстрація для всіх учасників на платформі https://casers.org/
  2. Цей кейс буде цікавим для студентів та випускників у сфері менеджменту та HR, але це не обмежує участь інших зацікавлених професіоналів, які б хотіли прокачати свої знання та навички і допомогти громаді знайти цікаві рішення для її розвитку

Що отримають учасники?

  • досвід вирішення реальної бізнес-задачі;
  • можливість застосувати здобуті у ЗВО знання на практиці та запропонувати стратегію навчання жителів громади креативним професіям майбутнього
  • можливість на реальному проєкті розвинути свої hard-skills та soft-skills;
  • всі учасники, які подадуть рішення, отримають сертифікат про вирішення кейсу.

А команда переможців отримає подарунки - можливість познайомитися з нашою громадою: відвідати унікальні інтерактивні експозиції в Білозерському музеї, набратися емоцій від прогулянки на каяках, скуштувати місцеві крафтові сири на екофермі та славетні білозерські вина, які здебільшого відправляються на експорт та відомі своєю якістю. 

ПРО КЕЙС

Розвиток Білозерської селищної громади, що на Херсонщині, залежить від розміру місцевого бюджету. Його наповнюють бюджетні установи, малі підприємства у сфері торгівлі, послуг та сільського господарства. Але надходжень не вистачає, громада отримує допомогу (дотації) від держави. Якщо більше мешканців будуть займатися підприємництвом або фрилансом, громада буде швидше розвиватися і рівень життя для кожного мешканця підвищиться.

Ми шукаємо рішення, які допомогли б нашим жителям опанувати нові, креативні професії, які б їм забезпечили гідну оплату праці, а місцевому бюджету — наповнення. Це допоможе фінансувати роботу освітніх, медичних, культурних установ.

Наш кейс — про стратегію інформування, мотивації та залучення жителів до навчання професіям майбутнього та започаткування малого бізнесу (ФОП).

Графік Чемпіонату:

10 грудня

Старт реєстрації

Реєструйся, завантажуй завдання, створюй команду на платформі (якщо вирішуєш кейс з друзями)

22 грудня

Q&A сесія по завданню кейсу

Онлайн Q&A сесія по завданню кейсу з представниками суддівської колегії, під час якої ви познайомитеся ближче з представниками громади та отримаєте відповіді на уточнюючі питання щодо кейсу.

 

Посилання на Zoom Meeting отримають усі зареєстровані на сайті учасники

17 січня

Дедлайн подачі рішень

Завантажуй рішення в кабінеті кейсу на платформі до 23.59

25 січня

Оголошення фіналістів

Будуть опубліковані імена учасників, які проходять до фіналу

26 січня

Перевірка рішень

Колегія журі перевіряє рішення учасників. Визначають фіналістів, які будуть запрошені на фінал.

28 січня

Фінал

Фіналісти презентують свої рішення (в онлайн) для журі конкурсу. Нагородження, визначення переможців. Спілкування та зворотній зв’язок від представників Громади.

Деталі та контактну інформацію можна знайти за посиланням

Є ідеї, як зробити в Україні більше фрилансерів? Знаєш чи хочеш дізнатись, які професії будуть потрібні на ринку через 5 років? Вирішуй кейс від Білозерської громади й твій проєкт почне працювати для 22 тисяч жителів!

Від нас — цікаве реальне завдання та подарунки, а від тебе — креативне та практичне рішення, від якого залежать умови життя багатьох людей.

Довідково:

Школа відкритих інновацій - це освітній проєкт з впровадження інструментів краудконсалтингу в українських громадах для залучення онлайн зовнішніх експертів та волонтерів у розробку нових рішень з розвитку громад та територій за допомогою проведення кейс-чемпіонатів.

Кейс-чемпіонати — формат пошуку відкритих інноваційних рішень, що допомагає залучати зовнішніх експертів до вирішення викликів громад в економіці, фінансах, туризмі, освіті, культурі та інших сферах. Громади отримують нові нестандартні рішення, а зовнішні фахівці, мешканці громад, студенти, стартапери, галузеві експерти, науковці, викладачі - практичний досвід. Приклади можна переглянути за посиланням: https://casers.org/cases

Кейс-чемпіонат проходить в межах проєкту “Школа відкритих інновацій для Громад” що реалізується ГО «КЕЙСЕРС» в межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

Контакти

  • Елла Петренко https://www.facebook.com/ella.petrenko

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.