bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Публічна дискусія «Штучний інтелект у сфері охорони здоров’я. Куди рухається Україна?»
06.12.2021

У четвер, 16 грудня 2021 р. об 11:00, у Києві ГО «Інтерньюз-Україна» у партнерстві з Українською Гельсінською спілкою прав людини (УГСПЛ) за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» вперше проведе публічну дискусію про використання технологій штучного інтелекту у сфері охорони здоров’я.

Пандемія в Україні дозволила ідентифікувати слабкі ланки медичної сфери та дає простір для подальших змін. Реформування сфери можливо завдяки впровадженню інновацій у сфері охорони здоров’я і через застосування технологій штучного інтелекту (ШІ). Але це впровадження передбачає низку етичних, технічних та інших викликів, які обговорять юристи, урядовці, представники громадянського суспільства та приватного сектору.

Коли: четвер, 16 грудня 2021 р., 11:00–13:30.

Реєстрація для онлайн-участі.

СПІКЕРИ ПОДІЇ
  • Вікторія Тимошевська, директор програми «Громадське здоров’я» МФ «Відродження»;
  • Роман Ланський, радник Міністра охорони здоров’я України з питань цифровізації;
  • Дмитро Нікандров, член експертного комітету з питань розвитку сфери штучного інтелекту Міністерства цифрової трансформації України;
  • Віталій Мороз, консультант із цифрових технологій, експерт ГО «Інтерньюз-Україна»;
  • Максим Щербатюк, програмний директор УГСПЛ;
  • Тетяна Авдєєва, юристка ЦЕДЕМ.
УЧАСНИКИ ДИСКУСІЇ ОБГОВОРЯТЬ:
  • Як штучний інтелект (ШІ) здатен змінити сферу охорони здоров’я?
  • Сучасні підходи уряду та приватного сектору в Україні щодо застосування інноваційних технологій у сфері охорони здоров’я.
  • Досвід західних країн у впровадженні ШІ у сфері охорони здоров’я. Що варто і не варто запозичувати Україні?
  • Етичні, технологічні та інституційні виклики застосування технології ШІ у сфері громадського здоров’я на рівні пацієнтів та організацій.

До участі в дискусії запрошуються лікарі, практики медицини, ключові посадовці та урядовці, які формуватимуть державну політику щодо ШІ в Україні, експерти з технологій штучного інтелекту та машинного навчання, представники приватного сектору, громадянського суспільства, які працюють у сферах civic tech, європейської інтеграції та захисту прав людини.

УМОВИ УЧАСТІ

У зв’язку із карантинними обмеженнями подія проходитиме у гібридному форматі.

Офлайн-участь можлива лише за попередньої реєстрації, підтвердження від організаторів і наявності «зеленого» COVID-сертифіката (про повний курс вакцинації від COVID-19), цифрового сертифіката про негативний результат тесту на COVID-19 чи про одужання.

Подію також можна буде дивитися онлайн  за попередньої реєстрації. Посилання буде надіслано напередодні дискусії.

Проєкт «Формування державної політики щодо використання та сталого розвитку технологій ШІ у сфері охорони здоров’я» реалізується за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» у межах грантового компоненту проєкту EU4USociety.

Метою проєкту є аналіз і критичний огляд ключових напрямків та викликів використання ШІ в сфері охорони здоров’я в Україні в найближчі 10 років, проведення серії широких та вузькофахових обговорень з експертами та вироблення конкретних рекомендацій щодо впровадження системної політики, що базується на засадах прав людини, для розвитку ШІ у сфері охорони здоров’я.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.