bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн-дискусія «Народжувати гідно! Право жінок на безпечні пологи»
06.12.2021

 

Запрошуємо до перегляду та обговорення документальної стрічки «Невидимі» словацької режисерки Майї Мартіняк, яка піднімає тему права жінок на безпечні пологи. 

І хоча такі стереотипні твердження, як: «Така вже наша жіноча доля», «всі жінки терплять – і ти терпи», «народиш – і все забудеш», –  чують саме жінки, і, на жаль, чи не кожна, тема є актуальною і для чоловіків. 

Чи все треба терпіти і чи вдасться все забути? Які права людини є в жінок під час пологів? Із якими порушеннями та дискримінацією під час народження дитини доводиться стикатися українським родинам? Які ситуації можуть виникнути під час пологів і як їх вирішувати? Чому питання прав жінок в період вагітності, народження і післяпологовий  період залишаються табуйованими і чому важливо їх озвучувати?

Про це йтиметься під час онлайн-дискусії «Народжувати гідно! Право жінок на безпечні пологи», яка відбудеться 10-го грудня у День прав людини і розпочнеться о 15:00.

 

Експертами дискусії стануть:

 

Майя Мартіняк – режисерка і творча продюсерка фільму «Невидимі» (Словаччина).

Євгенія Кубах – експертка кампанії “Разом - за безпечні пологи!”, співзасновниця ГО «Природні права Україна».

Ксенія Шиманська – директорка правозахисного департаменту ГО «Докудейз».

Сергій Багаліка – батько-поліцейський, який перебуває у відпустці по догляду за дитиною.

Модераторка події – Ніна Хома, координаторка Мандрівного фестивалю Docudays UA у Львівській області, координаторка Мережі DOCU/CLUB з прав людини та реформ.

 

Показ та обговорення проводяться в межах Всеукраїнської кампанії ГО «Докудейз» «Разом – за безпечні пологи!» (https://bezpechnipolohy.org.ua/) та є частиною програми 18 Мандрівного фестивалю Docudays UA.

 

Для участі в заході просимо зареєструватися тут https://bit.ly/3qshb13 

Напередодні дискусії всі зареєстровані учасниці й учасники отримають доступ до онлайн-платформи для перегляду фільму «Невидимі», а також лінк на саму дискусію у ZOOM.

Просимо всіх учасників переглянути фільм перед дискусією, оскільки перегляд фільму під час події 10-го грудня не передбачений.

***

Фільм Майї Мартіняк «Невидимі» – це історії жінок із трьох різних країн, які розкривають заперечувану в суспільстві тему пологової травми і реальність, у якій перебувають жінки, змушені мовчати через тиск оточення або медичного персоналу. 

Світова прем’єра фільму відбулася у 2020 році на найбільшому фестивалі документального кіно у Північній Європі CPH:DOX. Одразу дві відзнаки отримала стрічка на Міжнародному фестивалі документального кіно One World у Словаччині. 

Українська прем’єра фільму “Невидимі” відбулася у 2021 році під час Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Стрічка не залишила байдужими українських глядачів і журі правозахисної  номінації RIGHTS NOW! Фільм “Невидимі” отримав дві статуетки від  Docudays UA - приз студентського журі та нагороду в номінації RIGHTS NOW!

_________________

Організатори події  - ГО  “Патронус”,  ВОГО “Волинський прес-клуб”,  ГО “Платформа взаємодій”  “Простір”.

Партнери події: Кіноклуби Docudays UA, Львівський місцевий центр з надання безоплатної  вторинної правової допомоги, Представництво Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в західних областях, Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем”.

З повагою,

Команда Мережі DOCU/CLUB

Контакти

  • 0990466225

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.