bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Місцевий індекс прав людини для громад Донбасу. Результати 2021 року
22.11.2021

Коли: 26 листопада 2021 р., 11:00 – 13:00

Формат: онлайн на платформі Zoom 

Реєстрація за посиланням: https://bit.ly/miplregistration 

Про захід

Як дотримуються права мешканців громад Донецької та Луганської областей та чи змінилась ситуація у порівнянні з 2020 роком у цих громадах?

Відповідь на ці питання нададуть експерти проєкту «Розвиток потенціалу місцевих громадських організацій та здійснення моніторингу надання сервісів доступу до правосуддя і безпеки в Донецькій та Луганській областях». Вони презентують результати другого громадського моніторингу, який здійснювався протягом 2021 року з використанням методології «Місцевий індекс прав людини» (МІПЛ).

Монітори та моніторки  вивчали роботу органів місцевого самоврядування за напрямами безпека, гідний рівень життя, соціальний захист та доступ до правосуддя.

Проєкт реалізує Мережа правового розвитку у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру в співпраці із Українською Гельсінською спілкою з прав людини та з низкою місцевих організацій громадянського суспільства, які під час заходу оголосять про створення регіональної коаліції громадського моніторингу. 

Спікери заходу: 

  • Іван Гончарук  спеціаліст із питань верховенства права та доступу до правосуддя Програми ООН із відновлення та розбудови миру.
  • Євген Полтенко — керівник проєкту, виконавчий директор ГС «Мережа правового розвитку».
  • Наталія Єсіна — експертка проєкту, виконавча директорка Північної правозахисної групи (м. Суми).
  • Тарас Щербатюк — експерт проєкту, голова Черкаського правозахисного центру.
  • Максим Петров — експерт проєкту з питань адвокації, Українська Гельсінська спілка з прав людини.
  • Марина Куприкова — громадська моніторка (Слов’янськ, Донецька область).
  • Олександр Яроцький — громадський монітор (Волноваха, Донецька область).
  • Анастасія Авершина — громадська моніторка (Новоайдар, Луганська область).
  • Зоя Жадан — громадська моніторка (Кремінна, Луганська область). 
  • Сергій Кошель  координатор проєкту у Луганській області, ГО «Громадська Платформа» (Северодонецьк, Луганська область).

Кому буде цікавий захід?

Представникам та представницям: 

  • місцевої влади громад, де проходив моніторинг: Бахмут, Волноваха, Дружківка, Краматорськ, Маріуполь, Слов’янськ Донецької області; Кремінна, Лисичанськ, Новоайдар, Новопсков, Рубіжне, Сєвєродонецьк, Станиця Луганська, Старобільськ, Щастя Луганської області;
  • громадянського суспільства, які працюють у сфері дотримання прав людини в громадах і прагнуть дізнатися про актуальні напрацювання і проблеми за напрямами безпека, гідний рівень життя, соціальний захист, доступ до правосуддя;
  • органів державної влади;
  • громадським моніторам.

Усім, хто цікавиться  використанням методології МІПЛ, прагне дізнатися, як він працює та поспілкуватися з експертами.

Презентацію результатів моніторингу організовано  у межах проєкту «Розвиток потенціалу місцевих громадських організацій та здійснення моніторингу надання сервісів доступу до правосуддя і безпеки в Донецькій та Луганській областях», що реалізується ГС «Мережа правового розвитку» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу, а також урядів Данії, Швейцарії, Швеції та Королівства Нідерландів. 

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Контакти

  • https://ldn.org.ua/announcement/mistsevyy-indeks-prav-liudyny-dlia-hromad-donbasu-rezul-taty-2021-roku/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.