bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародна конференція низових ініціатив «Відкритий діалог про мир»
19.11.2021

В рамках масштабних заходів до Дня Миру в Україні 2-4 грудня відбудеться Міжнародна конференція низових ініціатив “Відкритий діалог про мир”. Учасники та учасниці події будуть ділитися власним досвідом миробудування в родинах та між сусідами, в громадах та між регіонами, в суспільствах та на міжнародному рівні.

Мета наших щорічних заходів до Дня Миру та майбутньої міжнародної конференції - привернути увагу до творення позитивного миру, до можливостей та інструментів миротворчості, реінтеграції громадян України з тимчасово окупованих територій, культури діалогу та комунікації, прав людини та інших цінностей партисипативної демократії. Для цього ми залучаємо активних громадян_ок, пересічних миротворців, громадських лідерів_ок, журналістів_ок, митців до миробудування спільними зусиллями. Близько 300 активних громадян_ок зберуться разом задля поширення добрих практик миробудування серед активістів_ок та внеску у розвиток мирного демократичного суспільства. 

Міжнародна конференція низових ініціатив “Відкритий діалог про мир” - це зустріч зі змістом та глибокими дискусіями між миротворцями з України, Бєларусі, Грузії, Киргизстану, Німеччини, Польщі, Сирії, Таджикистану, Швейцарії та інших країн.

Ви можете взяти участь у роботі трьох кластерів: 

Кластер 1 - активізм/peace activism - розповідає про ініціативи, які ухоробрюють людей на перші кроки та вчать інструментам впливу на прикладах вже втілених за останні роки проєктів.

Кластер 2 - діалог/peace dialogue - про голоси тих, кого не чути, та збереження плюралізму думок на прикладі Відкритих діалогів про цінності миру, прав людини та партисипативної демократії.

Кластер 3 - соціальна згуртованість/social cohesion - про практики згуртування громади та повернення людей до мирного життя, реінтеграцію ветеранів, підтримку активістів, роботу з мігрантами та всіми, хто потребує допомоги.

Дати проведення: 2,3,4 грудня 2021 року, на платформі Zoom. 

Час/тривалість: 15:00-19:00.

Для реєстрації в якості учасника_ці чи спікера_ки просимо заповнити коротку форму за посиланням https://bit.ly/3mQbN5R. Всі відібрані учасники та учасниці будуть повідомлені про деталі не пізніше 30 листопада 2021 року.

На конференції низових ініціатив зможуть висловитися як фахові спеціаліст(к)и так й пересічні миробудівельники_ці. Запрошуємо організації, експерт_ок та активіст_ок долучатись до конференції, ділитись досвідом, розповісти про свої ініціативи та діяльність, підсилити інших учасників, активіст_ок миробудування. 

За сто днів масштабного святкування Дня Миру в Україні ми провели понад 30 подій в 15 містах на сході, заході та півдні країни. Це були відкриті діалоги про мир та перформативні вистави, телемости та онлайн-лекції експертів_ок у сфері миробудування, захисту прав людини та реінтеграції людей. Більше про події можна дізнатись тут https://bit.ly/2YqQyy3.

Заходи до Дня Миру в Україні проводяться Молодіжною організацією “СТАН” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна.

Партнерами проєкту виступили фундації “CRISP — Conflict Transformation and Civic Education”CRISP - Conflict Simulation (Берлін),Культурный центр «Кудук» (Бішкек), незалежне видання “Заборона Медіа” (Київ), громадські організації “Театр змін” (Київ),ГО “Простір молоді” (Ужгород),БО “Благодійний фонд “MLT Museum PLUS” (Мелітополь),Громадська організація “Наш формат” (Біловодськ),ГО Інноваційна освіта Закарпаття (Батьове),Фундація підтримки осіб старшого віку “Вік щастя” (Слов’янськ),Razom.online - ГО “Кроки до майбутнього” (Чернівці),Молодіжна рада Долини (Долина), Молодіжна рада Тячівської ТГ (Тячів),Громадська організація “Світло культури” (Лисичанськ),Хаб “Здибанка” (Батьове), Молодіжний хаб “BULB” (Тячів),Відділ культури і туризму Новокаховської міської ради,Мелітопольський краєзнавчий музей / Melitopol’ Museum Of Local Lore,Лисичанський Міський Палац Культури. Щодня до нас доєднюються все нові організації, установи та активісти.

Широке проведення Міжнародного дня миру в Україні в 2021 році ініціювала Молодіжна організація “СТАН” (Україна) та освітня ініціатива “Free ІТ” (Бєларусь) — учасники програми діалогу та співробітництва в рамках проєкту БДІПЛ ОБСЄ OSCE Office for Democratic Institutions and Human Rights (ODIHR) “Просування людського виміру безпеки в Україні”. Думки та інформація, висловлені учасниками програми, не обов’язково відображають політику та позицію ОБСЄ.

День Миру 2021 став можливий завдяки інституційній підтримці Молодіжної організації «СТАН» відIM Swedish Development Partner.

#ДеньМируinUA2021

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.