bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Внутрішня міграція та міста в Україні: виклики і розвиток
16.11.2021

Аналітичний центр Cedos та Ukraine Calling запрошують вас обговорити тренди, аспекти й мотиви внутрішньої міграції в контексті місцевого розвитку в Україні. Подія відбудеться 18 листопада онлайн англійською мовою.

Протягом десятків років обсяги внутрішньої міграції зростають у багатьох країнах. На це впливає нерівномірний розвиток різних регіонів, брак робочих місць та інших можливостей, нерівний доступ до ресурсів і соціальних сервісів.

В усьому світі людей змушують переїжджати зміни в структурі економіки, деіндустріалізація, підвищення рівня безробіття, воєнізовані конфлікти й збільшення кількості надзвичайних погодних умов.За даними ООН внутрішня міграція кількісно переважає міжнародну міграцію. Проте досі складно визначити реальну кількість внутрішніх мігрантів. У 2009 році ООН представили цифру 780 мільйонів внутрішніх мігрантів, однак наголошували, що вона лише частково віддзеркалює загальну картину. Внутрішня міграція має різний вплив на регіональний розвиток. Вона може призводити до зростання населення одних міст і скорочення інших. 

Запрошуємо вас обговорити тренди, аспекти й мотиви внутрішньої міграції в контексті місцевого розвитку в Україні.

Що ми знаємо про внутрішню міграцію в Україні? Які переваги має внутрішня міграція для міст? Як вона впливає на регіональний розвиток? Що таке феномен міст, що скорочуються, і як це пов’язано з внутрішньою міграцією? Де працюють внутрішні мігранти та які їхні умови роботи?

Коли? 19 листопада, 11:00

Де? Онлайн 

Для того, щоби взяти участь, зареєструйтеся. Всі зареєстровані учасни_ці отримають посилання на пошту. 

Модераторка: Наталія Ломоносова, аналітикиня центру Cedos, співредакторка видання “Політична критика”, аспірантка кафедри соціології НаУКМА. 

Спікер_ки:

  • Олександра Слободян, аналітикиня і дослідниця Cedos
  • Павло Федорів, міський географ, аналітик і експерт з житлової політики Cedos
  • Олег Борисов, заступник голови Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, експерт з питань зайнятості і трудової міграції.

Подія організована в рамках співпраці Cedos та Європейського університету Віадріна. Захід є частиною проєкту «Ukraine Calling. Cross-Sectoral Capacity Building», який реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.