bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інформаційна сесія від People in Need Ukraine
12.11.2021

9 грудня 2021 року, з 10:00 до 12:00 People in Need Ukraine організує інформаційну сесію, щоб зібрати активних та мотивованих членів громад, які проживають у зоні 0-20 км уздовж “лінії розмежування”. На подію запрошуються лише мешканці тих населених пунктів, де PIN Ukraine вже реалізує свою діяльність (список нижче). Такий підхід пов’язаний з наміром організації посилити вже наявну спроможність членів громад брати активну участь у громадському житті та сприяти більшій стійкості неурядових організацій.

Мета дискусії —ознайомити представників НУО з діяльністю Вільнюської робочої групи, її звітами та Рекомендаціями, спрямованими на розвиток громад. Під час заходу ми розповімо про те, як можна отримати фінансову та менторську підтримку від PIN Ukraine задля реалізації цих Рекомендацій.

Вільнюська робоча група (ВРГ) була у 2021 році. Ця ініціатива сприяє політичному діалогу між місцевими та національними органами влади, громадянським суспільством та міжнародними організаціями у Донецькій та Луганській областях, а також підтримує активну участь громад у формуванні місцевих політик за допомогою механізмів локальної демократії. За результатами діяльності ВРГ було розроблено два дослідження з Рекомендаціями: 

1) Рамковий документ “Реалізація HDP Nexus шляхом участі громадян та громадянського суспільства у формуванні політик у Донецькій та Луганській областях”, який аналізує складнощі, з якими стикаються громадяни в процесі участі у формуванні місцевих політик та пропонує шляхи усунення виявлених викликів. (див.додаток з дослідженням)

 2) Дослідження “Вплив внутрішньо переміщених жінок на громадське життя у своєму населеному пункті. Громадська активність у сільській місцевості, Луганська область”, який вивчає наявні механізми громадської участі переселенок, які мешкають у сільських громадах уздовж “лінії розмежування” у Луганській області, визначає перешкоди для їхньої участі у прийнятті місцевих рішень та пропонує ідеї для подолання цих викликів. (див. додаток з дослідженням)

 Ми закликаємо ті НУО, які зацікавлені в Інформаційній сесії, заздалегідь ознайомитися зі звітами та подумати над Рекомендаціями, які вони хотіли б реалізувати у своїх громадах.

 Після заходу на основі відкритого конкурсу серед учасників Інформаційної сесії будуть визначені дві НУО, які зможуть отримати фінансову підтримку на виконання обраних ними Рекомендацій з вищезазначених звітів.

Кого б ми хотіли бачити серед учасників?

Громадські організації, які мешкають та працюють на території 0-20 км уздовж “лінії розмежування” у Луганській та Донецькій областях, та які мають на меті змінити життя у своїх громадах на краще. Подати заявку можуть лише зареєстровані громадські організації із зазначених нижче населених пунктів:

1) Донецька область

 Бахмутський район:

Світлодарська громада (Світлодарськ, Воздвиженка, Жованка, Майорськ, Піски 2, Бахмутка, Луганське, Травневе, Гладосове, Новолуганське, Миронівський, Кодема); Бахмутська громада (Іванівське, Опитне, Зайцеве, Покровське, Клинове), 

Торецька громада (Торецьк, Щербинівка, Нью-Йорк, Залізне, Північне, Неліпівка), 

Покровський район:

Мар’їнська громада (Мар’їнка, Георгіївка); Авдіївська громада (Авдіївка)

Волноваський район:

Вугледарська громада (Вугледар, Степне, Березове)

Очеретинська громада (Верхньоторецьке)

Волноваська громада (Волноваха)

2) Луганська область

Сєвєродонецький район:

Попаснянська громада (Попасна, Троїцьке, Новозванівка, Комишуваха, Новоіванівка, Врубівка), 

Гірська громада (Гірське, Новотошківське, Нижнє, Катеринівка, Золоте 4, Золоте 2, Золоте, Тошківка, Оріхове), 

Лисичанська громада (Лоскутівка)

Сєвєродонецька громада (Сєвєродонецьк, Боброве, Борівське, Сиротине)

Новоайдарський район:

Новоайдарська громада (Муратове)

Якщо вас зацікавила ця подія, заповніть, будь ласка, коротку заявку тут.

 Кінцевий термін подання заявок - 30 листопада 2021 року. Захід відбуватиметься українською та російською мовами у Zoom. 

Інформаційна сесія є частиною проєкту PIN Ukraine «Комплексне реагування в умовах надзвичайної ситуації на потреби населення, що постраждало від конфлікту на сході України», за підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.