bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн презентація «Портал Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні»
08.11.2021

Запрошуємо долучитися до онлайн презентації «Портал Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні: потреби та очікування користувачів».

Захід пройде онлайн 10 листопада 2021 року з 13:00 до 14:30. Участь у заході безкоштовна за умови попередньої реєстрації за посиланням .

З 2021 року Портал Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ) https://eiti.gov.ua/ прийнято на баланс Міністерства енергетики України. Планом дій із впровадження Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд” у 2021—2022 роках передбачено залучення до реалізації ІПВГ на регіональному рівні, представників видобувних компаній, органів влади, місцевого самоврядування та громадськості.

Портал ІПВГ має надати змогу :
- місцевим громадам: дізнатися дані про економічні, соціальні, екологічні та інші зобов’язання видобувних компаній, а також про обсяги їх платежів;
- місцевій владі, суспільству та потенційним інвесторам: чітко розуміти ситуацію у видобувному секторі країни, ефективність управління природними ресурсами та оцінити політику держави у сфері надрокористування.
Щомісяця Портал ІПВГ розвивається та наповнюється новим функціоналом та даними.
Під час презентації ми спробуємо обговорити, чого ще не вистачає Порталу ІПВГ, як зробити його більш зручним та інформативним.
Захід є частиною «Дослідження потреб користувачів та очікувань цільових аудиторій роботи порталу EITI в Україні», що проводиться за фінансової підтримки Німецького Товариство Міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ ГмбХ (Проєкт «Ефективне управління державними фінансами ІІІ»).
Більше інформації за посиланням

Довідково.

З метою виконання міжнародних зобов’язань України у зв’язку з приєднанням до Ініціативи щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях (далі - ІПВГ), а також на імплементацію актів законодавства Європейського Союзу в частині підвищення прозорості господарської діяльності у видобувних галузях та на виконання Закону України “Про забезпечення прозорості у видобувних галузях”, який визначає правові засади регулювання та організації збирання, розкриття та поширення інформації з метою забезпечення прозорості та запобігання корупції у видобувних галузях в Україні, здійснюється доопрацювання електронної системи подання та аналізу звітності та публічної частини національного порталу ІПВГ України. Портал з 2021 року прийнято на баланс Міністерством енергетики України. Планом дій із впровадження Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд” у 2021—2022 роках передбачено залучення до реалізації ІПВГ на регіональному рівні, представників видобувних компаній, органів влади, місцевого самоврядування та громадськості.
Портал ІПВГ має надати змогу: місцевим громадам: дізнатися дані про соціальні, екологічні та інші зобов’язання видобувних компаній, а також про обсяги їх платежів; місцевій владі, суспільству та потенційним інвесторам: чітко розуміти ситуацію у видобувному секторі країни, ефективність управління природними ресурсами та оцінити політику держави у сфері надрокористування.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.