bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн-дискусія «Висвітлення судових справ в умовах збройного конфлікту в Україні
22.10.2021

Запрошуємо на онлайн-дискусію «Висвітлення судових справ в умовах збройного конфлікту в Україні: публічність заради справедливості», що відбудеться 25 жовтня о 16:00. Орієнтовна тривалість – 2 години.

Для участі в заході запрошуємо зареєструватись до 25 жовтня 12:00 за посиланням:https://forms.gle/NZ6Kjh87PE35Dg8s9. Посилання для входу у Zoom кімнату буде надіслано після реєстрації на зазначений у реєстраційній формі мейл. Запрошуємо долучитись до Facebook-події: https://www.facebook.com/events/4700117333372825.

Програма онлайн-дискусії: 

  • Представлення активностей та результатів проєкту «Збройний конфлікт в Україні: комунікація заради справедливості» 

Валерія Рибак, директорка ГО «Вектор прав людини»

  • Співпраця державних органів щодо комунікації судових справ, пов’язаних із збройним конфліктом в Україні для забезпечення належного правосуддя 

Богдан Моніч, Голова Ради суддів України, суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду 

Юрій Рудь, начальник Департаменту нагляду за розслідуванням злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора 

Дар’я Свиридова, перша заступниця Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим

  • Кращі міжнародні практики забезпечення права на публічне та доступне судочинство 

Емілі Паттерсон, старша юристка міжнародної громадської організації «Міжнародний консорціум юридичної допомоги» (International Legal Assistance Consortium – ILAC)

  • Особливості висвітлення справ, пов’язаних із збройним конфліктом в Україні, через призму українського і міжнародного законодавства та досвіду / ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПОСІБНИКА  «Настільний путівник висвітлення справ, пов’язаних із збройним конфліктом в Україні»

Олег Мартиненко, керівник аналітичного напрямку Української Гельсінської спілки з прав людини, директор ГО «Центр досліджень правоохоронної діяльності»

 

Модеруватимуть захід:

  • Назарій Боярський, член правління ГО «Вектор прав людини»

  • Ольга Решетилова, координаторка Медійної ініціативи за права людини

Онлайн-дискусія є підсумковим заходом проєкту «Збройний конфлікт в Україні: комунікація заради справедливості», що реалізується ГО «Вектор прав людини» спільно з Медійна ініціатива за права людини. Ідею проєкту підтримали Прес-служба Ради суддів України, Генеральна прокуратура України (Департамент Офісу Генерального прокурора України з нагляду за розслідуваннями злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту в Україні), Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим та Координаційний центр з надання правової допомоги. Проєкт «Збройний конфлікт в Україні: комунікація заради справедливості» реалізується в межах спільного конкурсу програми «Права людини і правосуддя» Міжнародний фонд “Відродження” та проєкту UNDP Ukraine / ПРООН в Україні «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізується за фінансової підтримки Udenrigsministeriet Міністерства закордонних справ Данії. 

Більше дізнатись про проєкт та переглянути відео попередніх заходів можна за посиланням: http://hrvector.org/podiyi/21-06-21-sr

https://www.facebook.com/events/4700117333372825

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.