bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луганську відбудеться презентація книги на захист Скверу Пам’яті
13.08.2010

Східноукраїнський центр громадських ініціатив у співпраці із Луганським обласним об’єднанням ВУТ «Просвіта» імені Тараса Шевченка випустив книгу «Жити, мислити, пам’ятати…» (про долю Скверу Памʼяті – старого Гусинівського кладовища).

У понеділок, 16 серпня 2010 року, о 10:00 у приміщенні Українсько-канадського центру «Відродження» (вул.Матросова 4а, територія Луганського національного університету імені Тараса Шевченка) відбудеться презентація цієї книги.

До участі у заході запрошуються представники ЗМІ, перс-служб обласних та міських органів влади. Усі учасники презентації отримають у подарунок екземпляр цієї книги.

У книзі зібрано статті, спогади луганчан, документи, поєднані спільною темою – долею старого Гусинівського кладовища у центрі сучасного Луганська, що нині віддане Луганською міською радою під забудову.

Також у збірнику опубліковано ряд матеріалів із газет «Комсомольское знамя», «Молодогвардієць», «Ворошиловградская правда» 1990-1991 років, що розкривають суть кримінальної справи № 9003, розглянутої 1990 року прокуратурою області, про масові поховання жертв політичних репресій на Гусинівському кладовищі у Луганську.

Книга також знайомить читача з організаційною роботою ініціативної групи по створенню у Сквері Памʼяті Луганського Духовного Меморіалу, зверненнями громадськості до владних структур міста, області, України проти незаконного, бездуховного наступу чиновників на згадку про покоління померлих луганців і перетворення кладовища на парк розваг. Видання містить фотоматеріали та копії документів. За довідковою інформацією звертайтеся за тел. (050) 139-98-53, (095)490-90-45

Довідково: Видання книги здійснене у рамках проекту «Міський актив» за фінансової підтримки Національного фонду у підтримку демократії (США).

Прес-центр Східноукраїнського центру громадських ініціатив, 30-й квартал, буд. 2, кв. 14, м. Луганськ, 91005, тел. (0642)491374,
e-mail: [email protected], веб-сторінка: www.totalaction.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.