bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Service. Economy of Love – у Києві презентують мистецьку платформу дивних послуг
13.10.2021

У неділю, 17.10, о 13:00 кураторка Леся Кульчинська презентує проєкт - «Service. Economy of Love». Подія відбудеться у нових приміщеннях мовних курсів Goethe-Institut Ukraine у Києві на Дніпровському узвозі, 1.

У цьому довгостроковому проєкті йдеться про інноваційну онлайн-платформу, де можна запропонувати і замовити послуги, які неможливо класифікувати чи віднести до звичних жанрів, а отже ніде більше не знайти. 

Засаднича концепція цього некомерційного проєкту відсилає до відомого маніфесту Йозефа Бойса «Кожна людина – художник». На платформі (https://www.srvc.website) кожна і кожен може запропонувати або пошукати химерні послуги. Платформа унікальна не лише для України, але й для світу. 

На момент старту платформи там можна замовити такі послуги як трансляція світанку з 12 поверху, прогулянка Києвом із заплющеними очима. Вже можна отримати також каліграфічний розпис тіла, вишивку власним волоссям, читання замовнику перед сном, живопис на нігтях, розпис кришечок консервації, підбір костюму “міської божевільної” чи розкадрування снів. Всі послуги є продуктом фантазії українських митців - чи за родом діяльності, чи в душі.

На презентації платформи відвідувачам буде надано унікальний шанс скористатися однією з цих послуг у фізичній присутності. Надавачки і надавачі послуг чекатимуть відвідувачів та клієнтів у нових аудиторіях курсів Goethe-Institut. Разом з тим буде можливість поспілкуватися з кураторкою проєкту Лесею Кульчинською та залученими художницями і художниками, а також оглянути за чаєм чи кавою нові приміщення Goethe-Institut. 

З нагоди відкриття нових класів Goethe-Institut видає ваучери на одну із запропонованих послуг, а якщо цікаво спробувати більше, тоді у пригоді стане вміння торгуватися з художницями і художниками, які пропонують послуги.

На презентацію запрошені представники Посольства Німеччини у Києві, Об’єднання інститутів культури країн Євросоюзу EUNIC, Британської ради та Українського інституту. 

Після презентації для запрошених гостей та представників ЗМІ до мистецької акції може долучитися широка публіка, за умови попередньої реєстрації та дотримання належного захисту від Covid19.

В ході презентації можна ознайомитись з такими мистецькими пропозиціями:

  • ворожіння на магічній кулі та кістках монгольських баранів

  • створення жанрової фотографії у спеціально підібраному образі

  • проведення межі - саме тієї інтенсивності та товщини, яка вам потрібна

  • читання вголос для повернення в дитинство

  • живопис на нігтях під лекцію з мистецтва

  • каліграфічний розпис на тілі від майбутнього художника-мільйонера 

  • друк фотографій з зображенням фрагментів тіла замовника на заздалегідь підготованому одязі

  • розпис кришечок консервації (консервацію приносити з собою)

  • і, звісно ж, пробний урок німецької мови - хоч послуга і не дивна, але данина дивному митцеві Йозефу Бойсу просто необхідна!

У презентації послуг Платформи візьмуть участь митці: Євген КОРШУНОВ, творчий колектив DIS/ORDER, Анатолій БЄЛОВ, Тамара ТУРЛЮН, Борис КАШАПОВ, Олена СІЯТОВСЬКА, Неллі ШИЛОВА, Олександр ДОЛГІЙ, Наталя ДЯЧЕНКО та Ксенія ГНИЛИЦЬКА.

Спікери: 

Фабіан МЮЛЬТАЛЕР, директор Goethe-Institut в Україні

Леся КУЛЬЧИНСЬКА, кураторка проєкту 

Сергій НІЖИНСЬКИЙ, співзасновник компанії Х-platform, яка займалася розробкою сайту 

Настя ТЕОР, авторка дизайн-концепції сайту 

13:00 - бранч, пресбрифінг та презентація проекту ініціаторами

14:00 - 18:00 - тестування послуг усіма охочими

Для участі, будь ласка, зареєструйтеся за посиланням:
https://forms.gle/9ypefXv5X4TboH9t9

Проєкт є частиною транснаціонального проєкту «Beuys on/off» (Goethe-Institut в Токіо) та реалізується у співпраці з Goethe-Institut в Україні.
Проєкт є частиною програми Тижнів Німеччини в Україні, що координуються Посольством Німеччини у Києві.

З усіх питань, будь ласка, звертайтеся:


Настя Мельниченко, команда Service

0939568441, 0955118645

[email protected]

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.