bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація чат-боту для військовослужбовців «Додаток для протидії сексуальному насиллю»
08.10.2021

Проєкт реалізовано ГО «Інститут гендерних програм» у співпраці та партнерстві з Veteranius. Проєкт здійснюється за підтримки Фонду Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Місце проведення: Veteran Hub, вул. Юрія Іллєнка 42, м. Київ. Участь за попередньою реєстрацією

Пряму трансляцію заходу також можна буде переглянути на фейсбук-сторінці проєкту "Невидимий Батальйон".

Акредитація для ЗМІ: +38(067) 326 01 51. 

В програмі прес-конференції 3 блоки:

  • презентація результатів проєкту; 

  • виступи запрошених гостей;

  • питання/відповіді. 

Спікери та учасники конференції:

Виконуюча директорка ГО «Інститут гендерних програм» Марина Лазаренко, співзасновниця проєкту Veteranius Люба Шипович, представники Фонду Східної Європи, радниця Головнокомандувача Збройних Сил України з ґендерних питань Вікторія Арнаутова, ветеранки та ветерани, розробники чат-боту.

Збройні Сили України – це безпека кожного українського громадянина. Ми розуміємо,  наскільки важливо мати сильну армію, особливо під час війни. Наші захисники та захисниці  не повинні воювати на два фронти – з агресором зовні та насильством усередині. 

Саме тому «Інституту гендерних програм» разом з ветеранами та ветеранками проєкту Veteranius розробив чат-бот «Додаток для протидії сексуальному насиллю». Використовуючи його, військовослужбовці та військовослужбовиці зможуть абсолютно анонімно та безкоштовно отримати інформаційну, психологічну та юридичну допомогу у разі вчинення сексуальних домагань.

Чат-бот зможе допомогти зорієнтуватися у складній ситуації, бути  почутим, отримати підтримку та чіткий алгоритм подальших дій. За необхідності, він може надати психологічну допомогу та юридичну консультацію постраждалим, а  також скерувати через відповідний алгоритм дій у разі, якщо людина готова подати офіційну  заяву про злочин. Важливим аспектом є й те, що проєкт масштабований і на цивільні сфери  життя, позаяк явище сексуальних домагань не є точковим (з ним стикаються люди різного віку, статі та професій).

Наш проєкт створює першу ланку в наданні анонімізованої підтримки постраждалим для більш  ефективного та продуктивного захисту їхніх прав та забезпечення потреб. Існування чат-боту сприятиме розробці додаткових алгоритмів і механізмів, більш широкій реалізації  демократичних цінностей, прав та свобод, доступності високоякісних послуг, і загальній  адвокації гендерної рівності в країні.

Разом захистимо свої кордони – як державні,  так і особисті!

________________________________________________

Проєкт «Додаток для протидії сексуальному насиллю» реалізується ГО «Інституту гендерних програм» у межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.