bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс для жінок-фотографів від International Women in Photo Association
06.10.2021

Премія IWPA - це премія в області фотографії, організована Міжнародною асоціацією жінок-фотографів. За останні роки нагорода привернула увагу багатьох жінок-фотографів різної національності і культурного походження. У 2020 році в ній взяли участь понад 800 фотографів з більш ніж 80 країн і 6 континентів.

Премія IWPA відкрита для жінок-фотографів, а також тих, то ідентифікує себе як жінка, з усього світу, що працюють в будь-якій області фотографії від арт фотографії до фотожурналістики.

Діяльність IWPA спрямована на питання гендерної рівності. Асоціація дозволяє жінкам висловлювати своє бачення суспільства, використовуючи силу фотографії, на противагу гендерним стереотипам. Діяльність Асоціації спрямована на зміни: вона підтримує жінок, які працюють в art сфері, за допомогою  щорічної премії IWPA, а також через освітні та менторські програми, співпрацюючи зі школами фотографії, для навчання учасників з країн із низькими доходами. Асоціація також запускає платформу, яка дозволить аудиторії спілкуватися з митцинями за допомогою добровільних внесків і програм щомісячної оплати за користування.

Зараз як ніколи важливо продемонструвати роботу жінок-візуалістів: під час таких криз, як COVID-19, жінки завжди найбільше страждають як в домашніх умовах, так і на ринку праці. У такі історичні моменти має значення, хто розповість історію.

Етапи IWPA Award 2021:
- 1 сентября 2021 г. - відкриття прийому заявок
- 31 жовтень 2021 роки, опівночі за французьким часом - закриття прийому заявок
- 1 грудня 2021 -  оголошення попередньо відібраних фотографів
- 12 березень 2022 - оголошення лауреатів та фіналістів, в PAVILLON FRANCE, EXPO 2020, ДУБАЙ ОАЕ.

Після відкриття виставка відправиться в міста на Близькому Сході, а також Європи, в тому числі в Дубаї в березні 2022 р, в Токіо в квітні 2022 року і у Женеву в травні 2022 року. Нині обговорюються інші місця проведення (Кіото, Мадрид, Ер-Ріяд, Париж).

Правила участі:
- Тема: Вільна тема або «СОЛІДАРНІСТЬ»
- Участь відкрито для жінок-фотографів, аматорів або професіоналів з будь-якої країни світу
- Мінімальний вік 18 років
- Журі очікує від кожного кандидата набору з 10 фотографій, резюме, біографію і текст, що представляє роботу
- Цифрові або оцифровані зображення високої чіткості, кольорові або чорно-білі
- Ніяких підписів, водяних знаків або інших авторських знаків на фотографії
- Відкрито для фотографів, що працюють в будь-якій області фотографії.

Об’єкт фотографії не обмежується жінками, може бути що завгодно на вибір фотографа.

Подача на конкурс за посиланням: https://iwpa.fr/submit-your-application/

Спонсори і партнери (підтверджені)

CANON, головний спонсор IWPA. CANON приділяє особливу увагу умовам праці жінок, і в 2018 році запустив мережу Women @ Canon, яка займається кар’єрним просуванням жінок в Canon France.

KG + - це арт-фестиваль, присвячений відкриттю і розвитку нових талантів.

My Artspy - один з головних партнерів з 2016 року.
EFTI, Escuela de Fotografía. Centro de imagen en Madrid - міжнародний навчальний заклад з фотографії.
PAVILLON FRANCE, EXPO 2020 DUBAI UAE, Всесвітня виставка. IWPA є одним з учасників Французького павільйону. З 12 березня IWPA своєю виставкою відкриє двотижневий період присвячених «жіночої» тематиці.
Alliance Française Dubai. Некомерційна міжнародна організація, місією якої є просування французької мови і франкомовної культури.
Fisheye. Інформаційний партнер Fisheye - журнал про сучасну фотографію.

Призи

Пересувна виставка протягом року для лауреата, п’яти фіналістів та переможців спеціальних номінацій (Canon Discovery, Тема солідарності, KG+ Discovery та Спеціальна відзнака IWPA 2021) у ключових містах світу, у Європи, Азії та Близького Сходу.

Лауреат також отримає шестимісячне навчання з фотожурналістики в EFTI в Мадриді. Навчання складається з 3 -місячного курсу в МадридіI та 3 -місячного дистанційного наставництва викладачами EFTI. Зарахування та початок курсу мають бути зроблені до кінця 2022 року.

Подача на конкурс за посиланням: https://iwpa.fr/submit-your-application

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.