bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

(Пост)цифровий активізм і онлайн спільноти: представниці інціатив з України, Польщі та Німеччини
24.09.2021

Під час майстер-класу поговорять про питання взаємозв’язку цифрових інструментів, соціальних рухів та місцевого розвитку. Серед гостей представниці “Зберегти Квіти України”, Польського жіночого страйку та Deutsche Wohnen & Co enteignen.
 
Пандемія COVID-19 суттєво змінила можливості участі у громадському активізмі. Існуючі активістські ініціативи й організації мали змінити тактику та перенести свою діяльність у цифровий простір, щоб адаптуватися до нової реальності соціального дистанціювання. Водночас структура й діяльність суспільних рухів, що виникли у 2020-2021 роках, сформувалися за умови відмінного соціального простору.
 
Важко стверджувати, що ми вже живемо у пост-ковідному світі. Ймовірність нових локдаунів є високою, що створює нові виклики для громадянського суспільства. Стан невизначеності щодо майбутнього громадської активності й гібридні формати взаємодії створюють потребу у просторі для вивчення досвіду активізму, пов’язаного з COVID-19.
 
Під час майстер-класу ми поговоримо про питання взаємозв’язку цифрових інструментів, соціальних рухів та місцевого розвитку. Ми сфокусуємося на впливі пандемії COVID-19 на ініціативи активістів та місцеві громади. Представни_ці “Зберегти Квіти України”, Польського жіночого страйку та Deutsche Wohnen & Co enteignen спільно з учасни_цями майстер-класу матимуть простір обміну досвідом щодо таких питань:
  • Як залучити місцеві спільноти до (пост)цифрового громадського активізму?
  • Як створити віртуальний простір для залучення громадян? Як організувати навчальні спільноти онлайн?
  • Як цифровий активізм можна перетворити на нецифровий? Чи у постцифровому просторі це розмежування зникає?
  • Як цифрові інструменти можуть допомогти вирішувати місцеві проблеми?
  • Як онлайн-активізм може впливати на зміну місцевих політик?
  • Як організувати масові інформаційні й адвокаційні кампанії за допомогою цифрових інструментів, особливо в часи COVID-19?
Учасни_ці майстер-класу:
  • Леся Донець, представни_ця міської громадської ініціативи по збереженню будівлі «Квіти України». Ініціатива утворилася в липні 2021 року у відповідь на спробу власника «Квітів України» знищити будівлю.
  • Марта Лемпарт, засновниця феміністичного громадського руху у Польщі Ogólnopolski Strajk Kobiet. Він утворився у 2016 на знак протесту проти відхилення польським парламентом законопроєкту лібералізації абортного законодавства «Врятуємо жінок» (“Ratujmy kobiety”).
  • Представни_ця ініціативи Deutsche Wohnen & Co enteignen. Метою ініціативи є націоналізація понад 240.000 квартир, що належать великим рієлторським компаніям орієнтованим на прибуток.
Захід відбудеться в онлайн-форматі. Робоча мова — англійська.
 
Щоби взяти участь, зареєструйтесь за цим посиланням: https://bit.ly/register_digital. Кінцевий термін реєстрації: 29 вересня, 18:00. Ми надішлемо посилання на подію усім зареєстрованим напередодні.
 
Подію організовує аналітичний центр Cedos у співпраці з Університетом Віадріна. Захід є частиною проєкту «Ukraine Calling. Cross-Sectoral Capacity Building», який реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.