bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В 19 містах України пройде хода пам’яті до роковин Бабиного Яру
23.09.2021

Словосполучення «Бабин Яр» вже давно стало символом трагічної пам’яті про Голокост в Україні та світі. Україна разом зі світом пам’ятає та шанує пам’ять про загиблих українських євреїв. 29.09 освітньо-культурні простори «Гончаренко центр» проведуть ходу пам’яті.

Хода пам’яті з меморіальною церемонією та вечірній показ документального фільму українського режисера Сергія Буковського «Назви своє ім’я» відбудуться одразу в усіх Гончаренко центрах, які працюють у 19 містах України, від заходу до сходу та від півдня до півночі.

Ми впевнені, що наше суспільство достатньо доросле, аби критично осмислювати події Другої світової війни в Україні й гідно вшановувати пам’ять всіх невинних жертв злочинних режимів, незалежно від їхньої національної чи релігійної ідентичності.

Під час ходи пам’яті ми пропонуємо вам зосередитись на своїх думках і почуттях, які виникають, коли ви уявляєте події, що відбувались 80 років тому в Бабиному Яру в Києві та в сотнях інших подібних місць в Україні. 

Ми вшануємо пам’ять про загиблих, поклавши камінчик та запаливши свічку. Практика залишати камінець на місці пам’яті є дуже давньою єврейською традицією, що має глибоке значення. Приєднуйтесь до нас, і ми розповімо про значення цієї практики вшанування пам’яті. Запалювати свічку, коли згадуємо загиблих та померлих – це універсальна практика пам’яті, характерна для багатьох культур світу і для української зокрема. Таким чином на символічному рівні ми поєднуємо українську та єврейську традиції пам’яті.

Пам’ятаючи про загиблих українських євреїв, ми в жодному разі не применшуємо ту жертву, яку змушена була заплатити наша країна в страшній Другій світовій війні. 

Після закінчення ходи запрошуємо всіх у приміщення Гончаренко центрів ваших міст на перегляд повнометражного документального фільму «Назви своє ім’я» (англ. Spell your name) українського режисера Сергія Буковського, відомого також своїми документальними фільмами «Живі» (про Голодомор) та «Війна. Український рахунок» (про Другу світову війну).

Місце збору та час уточнюйте на соціальних сторінках Гончаренко центру вашого міста.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.