bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запрошуються журналісти та громадські активісти на зустрічі-дискусії на тему примирення
16.09.2021

Теми примирення та правосуддя перехідного періоду після звільнення Донбасу та  Криму сьогодні є дуже важливими для українського суспільства, але часто занадто політизованими і дуже мало обговорюваними на регіональному рівні. Разом з тим, час таких обговорень для українців давно настав – так, згідно з національним опитуванням, проведеним ХІСД у 2021 році, люди у багатьох регіонах бачать процес примирення та справедливості зовсім по-різному.

Саме тому, Харківський інститут соціальних досліджень разом з громадською організацією ZMINA за підтримки Канадського Фонду місцевих ініциатив ініціює 4 зустрічі  у різних регіонах України, де представники місцевих ЗМІ та громадські активісти зможуть обговорити тему перехідного правосуддя та різні бачення того, яким чином і де варто висвітлювати новини, пов’язані із темою примирення.

Під час зустрічей будуть презентовані результати соціологічних досліджень щодо цієї теми, а також обговорені Концепція перехідного правосуддя, що була розроблена українськими експертами та досвід такого правосуддя в інших країнах. По завершенні зустрічей планується напрацювання рекомендацій для ЗМІ та державних органів, як освітлювати ці питання серед різних верств населення.

До участі у зустрічах запрошуються представники місцевих ЗМІ та громадські активісти, яких цікавить зазначена тема та які мають бажання у подальшому висвітлювати тему примирення у своїй роботі.

Орієнтовні дати проведення зустрічей:

  • м. Одеса – 11 жовтня 2021 року
  • м. Львів – 25 жовтня 2021 року
  • м. Київ – 27 жовтня 2021 року
  • м. Харків – 5 листопада 2021 року.

Організатори повністю покривають витрати на проїзд в обидва кінці (у межах вартості квитків автобусу або поїзду плацкарт, купе або експрес 2 класу), харчування у день зустрічі та проживання (у разі потреби).

В якості експертів зустрічі будуть залучені співробітники Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим та представники громадянського суспільства, які дотичні до розробки концепції перехідного правосуддя в Україні.

На кожній зустрічі планується до 20 учасників. Для участі у відборі необхідно заповнити анкету учасника за посиланням

Результати відбору та місце проведення будуть повідомлені відібраним учасникам електронною поштою: зустріч у м. Одеса – до 6 жовтня; м. Львів і м. Київ – до 15 жовтня; м. Харків – 20 жовтня.

 

Контакти

  • Контактна особа – Андрій Черноусов 097 104 38 02

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.